Çölyak için pedal çevirip; glutensiz ürün hediye edecekler

Çölyak için pedal çevirip; glutensiz ürün hediye edecekler
Gönüllü bisikletçiler 4’üncü Glutensiz Yaşam Turu kapsamında 28 Haziran’da Ankara’da olacak. Farkındalık oluşturmak amacıyla pedal çevirecek bisikletçiler, rotaları boyunca çocuklara glutensiz ürünler hediye edecek.

16 gönüllü bisikletçi Çölyak hastalığının bilinirliğini artırma ve glutensiz ürünlerin pahalılığına dikkat çekmek için Ankara’ya pedal çevirecek.

4’üncü Glutensiz Yaşam Turu kapsamında Kocaeli, Bilecik, Eskişehir, Sivrihisar ve Ankara rotasını kullanacak bisikletçiler rotaları üzerindeki çölyaklı çocuklara glutensiz ürünler dağıtacak. 28 Haziran’da Ankara’da olacak bisikletçilerin turu Anıtkabir ziyareti, çölyaklıların konvoy ve yürüyüşü ile Ankara Pastası’nda glutensiz hediyelerin sunumu ile sona erecek.

ÇÖLYAKLILARIN SESİ OLUNCAK

Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Spor Kulübü’nün Kocaeli Çölyak ile ortaklaşa düzenlediği 4’üncü Glutensiz Yaşam Turu etkinliği Kocaeli’nden başladı. Bugün Bilecik’te bulunacak 16 bisikletçi, yarın Eskişehir’den Sivrihisar’a, 27 Haziran’da Sivrihisar’dan Ankara’ya hareket edecek. Bisikletçiler Türkiye’deki çölyak hastalarıyla ilgili farkındalık yaratmak, çölyaklıların sesi olmak ve bilinirliğini artırmanın yanı sıra glutensiz ürünlerin pahalılığına dikkat çekmek için pedal çevirecek.

GLUTENSİZ ÜRÜN DAĞITILACAK

Bisikletçiler geçecekleri rota üzerinde çölyak dernekleri ile çeşitli etkinlikler yaparak 0-18 yaş arası çölyaklı çocuk ve bireylere projeye destek amacıyla gönderilen 400 glutensiz ürün kolisini dağıtacak. 27 Haziran’da başkentte olacak bisikletçilerin etkinliği 28 Haziran’da Ankara Anıtkabir ziyareti, çölyaklıların konvoy ve yürüyüşü ile Ankara Pastası’nda glutensiz hediyelerin sunumu ile sona erecek.

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.