Yenimahalle’de vatandaş hasta hasta park arıyor: Muayene çileye dönüşüyor

Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde devam eden park sorunu, hasta ve yakınları için zaten yorucu geçen muayene sürecini çileye dönüştürüyor. Yetkililerden soruna hızlıca çözüm geliştirmeleri bekleniyor.

Gidiş gelişlerde özel araçların daha çok tercih edildiği hastanelerde yeterli park yeri olmaması hasta ve yakınlarına saç baş yolduruyor. Ankara Batıkent’teki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde büyük bir park sorunu yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan sorunu hızlıca çözmesi bekleniyor.

PARK YERİ BULMAK ÇOK ZOR

Yenimahalle Devlet Hastanesi Kampüsü içindeki araç park yerleri yeterli olmuyor. Sözkonusu park alanlarının çoğu hastane personeline ait olduğu için vatandaşlar buralara giremiyor. Hasta ve yakınları için ayrılmış park alanları da kısıtlı olduğundan günün erken saatlerinde doluyor.

hastane-iki.jpg

MECBUREN YOL KENARLARINA BIRAKILIYOR

Hasta ve hasta yakınları araçlarını hastane kampüsü dışında yol kenarlarına park etmek zorunda kalıyor. Hergün Hastane Kampüsü’nü çevreleyen 2365. Sokak ile 2416. Cadde’nin kenarları sağlı sollu araçlarla doluyor. Hasta yakınları hastalarını kampüs içinde bırakıp, dışarı çıkarak yol kenarlarında park yeri aramak zorunda kalıyor. Hasta tek başına gelmişse, önce kampüs dışında park yeri bulmak ardından da yüzlerce metre yürümek durumunda oluyor.

“ACİL”İN GİRİŞİ BİLE DARALIYOR

Park eksikliği sonucu hastanenin 2365. Sokak tarafındaki Acil Girişi’nin önü de kuralsız park edilmiş araçlardan geçilmiyor. Ambulanslar ile durumu ciddi hastalar Acil’e giriş çıkışta zorlanıyor.

yenimahalle-hastane-park-sorunu.jpg

ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR

Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde hasta ve yakınları için zaten yorucu geçen muayene süreci, üstüne bir de park sorunu yaşanınca çileye dönüşüyor. Vatandaşlar hastanedeki park sorununa çözüm istiyor.

HASTA HASTA BİR DE PARK ARIYORUZ

Gazetemize konuşan hasta yakınları, "İş sağlık olunca hastaneye özel araçlarımızla gidip geliyoruz. Ve devlet hastanesinde muayene olmak, tedavi olmak başlı başına çok yorucu zaten. Hasta hasta üstüne bir de park sorunu yaşayınca çileden çıkıyoruz. Sabah 9’da randevumuz var, aracımızla gelmişiz, hastanede park yeri yok. Hastamı poliklinikler önünde bırakıp, dışarı çıkarak park yeri arayacağım ama hastam ayakta durmakta zorlanıyor, nasıl bırakayım orada? Hasta olarak aracımızla yalnız geldiğimizde sorun daha da büyüyor. Hasta hasta yüzlerce metre yürümek zorunda kalıyoruz. Acilen buradaki park sorununa bir çözüm bulunmalı” diyor.

hastane-park-sorunu.jpg

KAZAYA DAVETİYE

Öte yandan, park eksikliği nedeniyle Yenimahalle Devlet Hastanesi çevresindeki cadde ve sokakların sağlı sollu araçlarla dolması geçişleri güçleştiriyor, kazalara davetiye çıkarıyor. Hastane’nin bitişiğindeki yeşil alanların bir kısmının araç parklarına dönüştürülebileceği, böylelikle sorunun büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.