Ankara'nın trafik raporu açıklandı: Yüzlerce ölü, on binlerce yaralı

Ankara'nın trafik raporu açıklandı: Yüzlerce ölü, on binlerce yaralı
Başkentin trafik kazası raporu açıklandı. 1 yıl boyunca meydana gelen 150 binden fazla kazada yüzlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı. İşte Başkentin bilançosu:

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılına ait Trafik Kaza İstatistikleri’ni yayımladı. Rapora göre geçtiğimiz sene trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısında belirgin bir artış yaşandı. Geçen yıla göre yüzde 8,5'lik bir büyümeyle, mevcut sayı 28 milyon 740 bin 492 adede ulaştı.

Toplam kaza sayısı yüzde 6,6, ölümlü yaralanmalı kaza sayısı yüzde 19,2, maddi hasarlı kaza sayısı yüzde 4,2 artış gösterdi. En dikkat çekici istatistiklerden biri ise ölü sayısındaki yüzde 25,2 ve yaralı sayısındaki yüzde 21,5'lik artış oldu.

trafik-kazasi.jpg

ANKARA’DA 150 BİN KAZA YAPILDI

Ankara’da geçtiğimiz sene toplam 150 bin 438 trafik kazası meydana geldi. Bunların 15 bin 351’i ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlandı.

Söz konusu kazalarda 332 kişi hayatını kaybederken, 21 bin 796 vatandaş ise yaralandı. Başkentteki trafiğe kayıtlı araç sayısı 2 milyon 576 bin 835 olarak ölçüldü.

ÖLÜMLÜ KAZALAR ERKEK AĞIRLIKLI

Yerleşim yerine göre kazalar incelendiğinde ölümlü yaralanmalı kazaların çoğunun (yüzde 77,3) yerleşim yerlerinde gerçekleştiği görüldü. Dikkat çeken bir nokta da ölümlerin yüzde 44,7'sinin ve yaralanmaların yüzde 22,7'sinin yerleşim dışında meydana gelmiş olması.

Kazalarda cinsiyet dağılımı da dikkat çekici. Ölenlerin %75,1'i erkekken, yaralananların yüzde 68,7'si de erkeklerden oluşuyor.

Kazalarda en fazla etkilenen gruplar sürücüler ve yolcular olurken, yayaların arkada kaldığı gözlendi. Ölenlerin yüzde 45,5'i sürücü, yüzde 32,3'ü yolcu. Yaya ölümleri ise yüzde 22,2'lik bir orana sahip.

Kazalarda araç sayısı incelendiğinde, ölümlerin çoğunun tek araçlı kazalarda (yüzde 52,4) meydana geldiği görüldü. Yaralanmalarda ise iki araçlı kazaların (yüzde 53,3) daha yaygın olduğu ortaya çıktı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.