Ankara’da inşa ediliyor: Türkiye’nin en büyüklerinden olacak

Ankara’da inşa ediliyor: Türkiye’nin en büyüklerinden olacak
Ankara’da inşaatı tüm hızıyla devam eden 19 Mayıs Stadyumu, kapasitesiyle Türkiye’nin en büyükleri arasına girecek. İşte stadyum hakkında merak edilenler ve inşaatta son durum…

Başkentin en büyük eksikliklerinden biri olan yüksek kapasiteli stadyum sorunu çözülüyor. Uzun yıllar Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin maçlarına ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadyumu’nun inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Temmuz 2022’de temeli atılan stadyum, inşaat tamamlandığında Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alacak.

KAPASİTESİYLE ANKARA’YA DEĞER KATACAK

19 bin 209 kişilik kapasitesiyle yıllarca Ankaralı taraftarlara ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadyumu, çürük raporu verilmesi nedeniyle 2018 yılında yıkıldı. Aynı yerde inşasına başlanan stadyum ise kapasitesiyle Ankara’ya değer katacak. “Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu” ismiyle hizmete girmesi planlanan stadın kapasitesi 45 bin kişi olacak. Projede stadyumun kapasitesinin 50 bin kişiye çıkartılabileceği bilgisi de yer aldı.

ankara-stadyum.jpg

AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Tribünleri belirginleşen stadyum inşaatında çalışmalar 4 kule vinç ile devam ediyor. 2025-2026 sezonuna yetişmesi planlanan stadyumun açılışının Mayıs 2025’te yapılması bekleniyor. 19 Mayıs Stadyumu, açılışı yapıldığında kapasitesi sayesinde Türkiye’nin en büyük stadyumları arasına girecek. 19 Mayıs; İstanbul Atatürk Olimpiyat, Rams Park ve Şükrü Saraçoğlu’nun arasından en yüksek kapasiteli dördüncü stat olacak.

ankara-stadyum-uc.jpg

SPOR SALONLARI, KAFELER VE RESTORANLAR…

Ankara’nın merkezinde yer alan ve birçok ulaşım olanağı bulunan stadyumda birçok ticari ve sosyal alan yer alıyor. Stadyumda karate, atıcılık, eskrim, dans, masa tenisi, güreş, judo, tekvando, okçuluk, muay thai, boks, kickboks salonları, kafeterya, restoran, müze, mağaza, eğitim atölyeleri, derslik, uygulamalı eğitim odaları ve büfelerin olması planlanıyor. Ayrıca stadyumda 695’i açık, 460’ı kapalı olmak üzere 1155 araçlık otopark bulunacak.

ankara-stadyum-iki.jpg

EURO 2032'YE ADAY

Ankara 19 Mayıs Stadyumu, Türkiye ve İtalya'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) için Türkiye'nin aday statları arasında yer alıyor.


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.