Ankara’nın en uzun EGO hattı belli oldu: 8 saat sürüyor

Ankara’nın en uzun EGO hattı belli oldu: 8 saat sürüyor
Ankara’da öyle uzun bir otobüs hattı var ki, vatandaşların gidiş ve gelişleri yaklaşık 8 saat sürüyor. Başkent’in en uzun EGO hattı haberimizde:

İstanbul’un efsaneleşen ve zaman zaman gündeme gelen 500T hat numaralı otobüsünün ardından Ankara’nın en uzun EGO hattı merak konusu oldu. Yüzlerce hattı bulunan EGO Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Başkentteki en uzun otobüs hattının gidiş ve gelişi yaklaşık saat sürüyor. Bu hattı kullanan Ankaralılar, yaklaşık 8 saatlerini yolda geçiriyor. İşte detaylar…

GİDİŞ DÖNÜŞ TOPLAM 8 SAAT SÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hat bilgilerine göre, 677 numaralı Ulus – Nallıhan seferlerini yapan otobüs Ankara’nın en uzun EGO hattı oldu.

En uzun EGO hattı ile gidiş geliş süresi toplamı hayli dikkat çekiyor. Her gün Ulus’tan 2, Nallıhan’dan 2 sefer yapan 677 numaralı hattın gidiş geliş süresi ise 478 dakika olarak açıklandı. EGO’nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre Ulus – Nallıhan otobüsü toplam 206 durakta duruyor.

en-uzun-ego-hatti-ulus-nallihan.jpg

NALLIHAN – ULUS HATTININ SEFER SAATLERİ

Günde iki sefer yapan 677 numaralı hattın sefer saatleri de netleşti. Otobüsler haftanın 7 günü 06.30 ve 15.00’de Ulus’tan, 09.15 ve 17.45’te Nallıhan’dan hareket ediyor.

Ulus’taki 19 Mayıs Stadyumu önünden başlayan sefer Nallıhan Otogarı durağına kadar gittikten sonra yeniden Ulus’a dönüyor. Ankara’nın en uzun otobüs hattı olan Ulus – Nallıhan seferinin gidiş geliş toplam süresi ise 8 saat.

Ulus’tan Nallıhan’a ya da Nallıhan’dan Ulus’a gitmek isteyen bir vatandaş gününün büyük bir çoğunluğunu yolda geçirmek zorunda kalıyor. Hattı gidiş dönüş kullanan vatandaşların ise 8 saati yolda geçiyor.

319 KM

EGO Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgilerde Ulus – Nallıhan hattının mesafesi 319 kilometre olarak belirtildi.

TAM BİLET 140, ÖĞRENCİ 95 TL

Ankara’nın en uzun hattının fiyatları da mesafesi kadar yüksek. EGO, Nallıhan – Ulus hattının tam bilet ücretinin 140 TL, öğrenci bilet ücretinin ise 95 TL olduğunu duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.