Türkiye’nin en büyük KPSS Kampı Ankara’da başlıyor

Türkiye’nin en büyük KPSS Kampı Ankara’da başlıyor
Temmuz ayında gerçekleşecek 2024 KPSS’ye girmeyi düşünen memur adaylarına müjde. Türkiye’nin en büyük KPSS Kampı Ankara’da 3 Haziran’da başlıyor. Herkes başvurabilir. Kamp için özel kitaplar da hazırlandı.

Hükümet’in açıkladığı Tasarruf Tedbirleri Paketi ile kamuda yeni personel alımı 3 yıl boyunca emekli olan kişi sayısıyla sınırlandırıldı. Bu durum atama bekleyen ve KPSS’ye hazırlanan memur adaylarında büyük hayal kırıklığı oluşturdu.

Hükümet’in bu kararıyla 2024 KPSS’ye katılımda düşüş beklense de, belediyeler memur adaylarını sınava hazırlama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KPSS KAMPI ANKARA’DA

Bu kapsamda en büyük KPSS Kampı, Ankara’da başlıyor. Yenimahalle Belediyesi tarafından Temmuz ayında gerçekleşecek KPSS sınavına yönelik hazırlanan kamp, “Türkiye'nin En Büyük KPSS Kampı” olarak lanse ediliyor.

nazim-hikmet-merkezi.jpg

3 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Fethi Yaşar yönetimindeki Yenimahalle Belediyesi’nin Pegem Akademi işbirliğiyle organize ettiği KPSS Kampı’nın detayları şöyle:

  • Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek,
  • 3 Haziran’da başlıyor,
  • 6 gün genel yetenek, genel kültür ve 3 gün eğitim bilimleri konularında eğitim verilecek,
  • Genel Yetenek Genel Kültür dersleri 3-8 Haziran, Eğitim Bilimleri dersleri ise 9-11 Haziran tarihleri arasında olacak,
  • Kampa pegemakademi.com internet adresi üzerinden başvuru yapılabiliyor,
  • Dersler saat 09.00’da başlayıp, 18.00’da sona erecek,

10 EĞİTMEN, 110 SAAT DERS

Kampta 10 eğitmen 110 saat ders vermiş olacak. Toplamda 9 gün sürecek olan eğitim programı, KPSS’ye girecek adaylara sınav öncesi genel tekrar imkanı sağlayacak. Başkent genelinde KPSS’ye girecek tüm adayların katılabileceği Genel Tekrar Kampı ücretsiz olacak.

ÖZEL KİTAPLAR HAZIRLANDI

Yenimahalle Belediyesi’nin KPSS Kampı’nda memur adayları için genel tekrar kitapları hazırlandı. Kampa katılacak olan adaylar özel olarak hazırlanan hazırlık kitapları eşliğinde tüm derslerin tekrarı ve uygulamalı soru çözümleri ile sınava hazırlanma fırsatını yakalayacak.

YAŞAR: “GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, KPSS Kampı ile ilgili şunları söyledi: “Ülkemizde özellikle son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle işsizlik sorunu çığ gibi büyüyor. Aileler çocuklarına büyük yatırım yapıyor, üniversiteye gönderiyor. Ne yazık ki gençlerimiz onca emek harcayarak tamamladıkları üniversite eğitimleri sonrasında işsizlik sorunu ile boğuşuyor. Yenimahalle Belediyesi olarak her yıl sınava hazırlanan gençlerimize yönelik KPSS hazırlık kampları düzenliyoruz. Bu sıkıntılı süreçte gençlerimizin yanında olmaktan ve onlara fayda sağlayan böylesine önemli bir hizmeti sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sınavlara hazırlanan tüm gençlerimize başarılar diliyorum…”

2024 KPSS TAKVİMİ

ÖSYM’nin yaptığı KPSS 2024’ün tarih takvimi şöyle: 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (2024-KPSS Lisans) Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 14 Temmuz 2024 tarihinde; Alan Bilgisi oturumları 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde; MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumu (ÖABT) 4 Ağustos 2024 tarihinde; Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.