Sivrisinek ısırıklarına ne iyi gelir? Sivrisineklerden korunmak için ne yapılmalı?

Sivrisinek ısırıklarına ne iyi gelir? Sivrisineklerden korunmak için ne yapılmalı?
Yazları artan sivrisinekler insanlara ciddi anlamda rahatsızlık verebiliyor. Peki sivrisineklerden korunmak için ne yapılmalı? Sivrisinek ısırıklarına ne iyi gelir? Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Havva Hilal Ayvaz Çelik, bu konularda önemli bilgiler verdi.

Yaz aylarında sayıları artan sivrisinekler insanlara ciddi anlamda rahatsızlık verebiliyor. Peki sivrisineklerden korunmak için ne yapılmalı? Sivrisinek ısırıklarına ne iyi gelir? Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Havva Hilal Ayvaz Çelik, bu konularda önemli bilgiler verdi.

SOĞUK UYGULAMA

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Havva Hilal Ayvaz Çelik’in aktardığı bilgilere göre, sivrisinek ısırıklarına iyi gelebilecek doğal yöntemlerin başında soğuk uygulama geliyor. Isırılan bölgeye buz konabilir. Buz uygulaması doğrudan değil, beze sarılarak yapılırsa daha sağlıklı sonuç alınabilir. Sivrisineğin ısırdığı yer sabunlu veya sirkeli su ile yıkanabilir. Bu da cildi rahatlatacaktır.

YOĞURT SÜRMEK RİSKLİ

Sivrisinek ısırıklarına yoğurt, soğan, bal gibi gıda maddeleri sürmek ise, doğru bilinen yanlışlardan. Dermatoloji Uzmanı Havva Hilal Ayvaz Çelik, “Bu maddelere karşı kişide ekstra bir alerjik reaksiyon oluşabileceği ve ‘ikincil bakteriyel enfeksiyon’ denilen her türlü yaralanma sonrası o bölgenin bakteri enfeksiyonlarına karşı giriş kapısı oluşturabileceği unutulmamalıdır” diyor.

LİMON YAĞI, KEDİ NANESİ YAĞI

Peki sivrisineklerden korunmak için ne yapılmalı? Çelik, sivrisineklere karşı alınabilecek tedbir konusunda da önemli bilgiler veriyor. Çelik’in aktardığı bilgilere göre, sivrisinekleri uzak tutmak için öncelikle mekanik önlemler alınmalıdır. Tüm gün açık kalabilen pencerelere, kapılara tel takma, yatılan alana cibinlik kurma gibi tedbirler… Ve cilde kedi nanesi yağı, limon okaliptüs yağı gibi maddeler sürülebilir. Limon yağı, lavanta yağı, nane yağı, okaliptüs yağı, portakal yağı, lavanta yağı, biberiye yağı gibi maddeler de vazelinle karıştırılarak cilde sürülebilir. Bu aromatik yağlar ve karanfil, sirke gibi maddelerle yapılmış esans veya spreyler oda kokusu olarak kullanıldığında da sivrisinekleri bir miktar uzak tutabilir.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.