Ebeveynler dikkat: İşte çocukların bağışıklığını güçlendirecek karışımlar

Ebeveynler dikkat: İşte çocukların bağışıklığını güçlendirecek karışımlar
Okul ve kreş gibi kalabalık ortamlarda fazla zaman geçiren çocuklar, hastalıklara karşı daha savunmasız hale geliyor. Biz de sizler için çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirecek doğal karışımları bir araya getirdik. İşte, detaylar…

Okul ve kreş gibi kalabalık ortamlarda fazla zaman geçiren çocuklar, hastalıklara karşı daha savunmasız hale geliyor. Yetişkinlere kıyasla bağışıklık sistemleri daha zayıf olan çocuklar, enfeksiyonlara karşı daha hassas olabiliyor. Hastalıklara karşı dirençli olabilmeleri için uzmanlar, doğal besinleri kararında tüketmeleri ve düzenli bir beslenme programı izlemeleri gerektiğine dikkat çekiyor. Bizde sizler için, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirecek doğal karışımları bir araya getirdik. İşte, detaylar…

2-001.jpg

YOĞURT VE MUZ KARIŞIMI

Çocuğunuzun bağışık sistemini güçlendirmek için okula gitmeden önce her gün 1 kâse ev yapımı yoğurdun içerisine, 1 adet küçük muzu ezerek çocuğunuza yedirebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışım sayesinde, bağırsak florasını koruyan yararlı bakteriler, zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engelleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. En güçlü probiyotik kaynaklarından biri olan yoğurt, muz ile beraber tüketildiği takdirde yoğun etki gösterir. Bu sebeple de, çocuğunuzun günlük beslenme programında bu karışımı önemli bir ara öğün olarak mutlaka bulundurmakta büyük fayda var.

3-002.jpg

ARI SÜTÜ VE BAL KARIŞIMI

Yüksek besin değeriyle bilinen arı sütü, yaklaşık 1 haftalık genç işçi arılar tarafından üretilen jel kıvamında bir maddedir. Yapılan araştırmalar, arı sütü tüketen bireylerin bağışıklık hücrelerinde belirgin bir artış gözlendiğini, bu durumun arı sütü kullanmayanlara kıyasla önemli ölçüde farklılık gösterdiğini ortaya koymuştur. Arı sütü, 3 yaşından büyük çocuklara, her sabah kahvaltıdan önce bal ile karıştırılarak ve 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde verilmelidir. Ancak, 3 yaşından küçük çocuklar, alerjik reaksiyona yatkın ya da astım hastası olan çocuklar için doktor onayı alınmadan kullanılması gerekiyor.

ZERDEÇAL VE ZENCEFİLLİ YOĞURT KARIŞIMI

Zerdeçal ve zencefilin faydaları saymakla bitmiyor. Yoğurdun ise gribe karşı olumlu etkileri yapılan çalışmalar ile ortaya koyulmuş durumda. Bu sebeple de, her gün 1 kâse ev yapımı yoğurdun içine 1 çay kaşığı zencefil ve 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyerek, yoğurdu sevmeyen çocuklar için hem bu protein kaynağını daha cazip hale getirebilirsiniz. Bu iki güçlü baharat sayesinde bağışıklık sistemlerini güçlendirip kış aylarını daha rahat geçirmelerine yardımcı olabilirsiniz.

KEKİK ÇAYI

Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz kekik, sindirimim sistemi üzerinde büyük etkilere sahip. Sadece sindirim sistemine olan olumlu etkisiyle kalmayan kekik, bağışıklık sistemine destek sağlıyor. Kekik çayı düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirir. Bunun yanı sıra, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Doğal bir öksürük şurubu ve grip savar niteliğinde olan kekiği tüketmek için; 1 su bardağı suyun içerisine 2 tatlı kaşığı kekik ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, 1 tatlı kaşığı bal ilave edin. Hazır hale gelen çayı her gün bu çayı çocuğunuza içirin.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.