Etimesgut Hatıra Ormanları susuzluktan kuruyor

Etimesgut Hatıra Ormanları susuzluktan kuruyor
Etimesgut’ta Enver Demirel döneminde mahalle aralarında oluşturulan Hatıra Ormanları’ndaki ağaçlar, bakımsızlıktan kuruyor. Etimesgutlular, yeni Başkan Erdal Beşikçioğlu’nu göreve davet ediyor.

Etimesgut’ta MHP’li Enver Demirel döneminde mahalle aralarında oluşturulan Hatıra Ormanları’ndaki ağaçlar, bakımsızlıktan kuruyor. Etimesgutlular, yeni Başkan CHP’li Erdal Beşikçioğlu’nu göreve davet ediyor.

Enver Demirel döneminde Etimesgut Belediyesi, mülkiyetindeki geniş boş alanları imarla betonlaşmaya açmak yerine minik ormanlara dönüştürdü. Mahalle aralarında oluşturulan ve “hatıra ormanları” adı verilen ağaçlıklara, ışıklarla rengarenk bir görünüm kazandırıldı.

hatira-ormani-etimesgut.jpg

Şehir merkezlerinde kirli havaya maruz kalan insanların nefes almasına yardımcı olan mahalle ormanları, akşamları rengarenk görüntüleri ile de göz dolduruyor.

or.jpg

ÇAKIROĞLU VE SANCAR ORMANLARI KURUYOR

Özellikle Ahi Mesut Mahallesi’ndeki hatıra ormanları, bugünlerde bakımsız halleriyle dikkat çekiyor. Ahi Mesut’taki Fırat Yılmaz Çakıroğlu Hatıra Ormanı ile Prof. Dr. Aziz Sancar Hatıra Ormanı’nda ağaçlar, gerekli sulamalar yapılmadığı için kuruyor.

aziz.jpg

Sözkonusu Hatıra Ormanları’ndaki susuzluk, hemen yanı başlarında bulunan ve düzenli olarak sulandıkları için yemyeşil olan site parkları göz önünde bulundurulduğunda çok açık görülüyor.

firat.jpg

MAHALLELİ TEPKİLİ

Bölge sakinleri “Mahalle içlerinde oluşturulmuş oksijen depoları buralar. Ve ışık ışıl, akşamları mahalleye çok başka bir hava katıyor. Şimdi buralar bakımsızlıktan kuruma tehdidi altında. Gerekli sulama yapılmadığından yerlerdeki otlar tamamen kurumuş, ağaçlarda da kurumalar başlamış. Bu güzelim ormanlar kurumaya mı terk edildi, anlamış değiliz” diyor.

orman.jpg

YANGINA DAVETİYE

Mahalleli, susuzluk nedeniyle kuruyan otların, ağaçların yangına da davetiye çıkardığını söylüyor. Mahalleli şunları söylüyor: “Bu aynı zamanda yangına davetiye çıkarıyor. Şu aşırı sıcak günlerde ufacık bir kıvılcım, güzelim hatıra ormanlarını yok edecektir. Belediye, buraları nasıl ihmal eder, bunları nasıl düşünmez anlayamıyoruz. Etimesgut Belediyesini, Sayın Başkan Erdal Beşikçioğlu’nu göreve çağırıyoruz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.