Sincan’daki Kırşehirliler geliştirdi, Kaymakamlık ve Belediye hayata geçirdi
Sincan Kırşehirliler Derneği ile Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin geliştirdiği “Sincan İçin Sıfır Atık” projesi, Kaymakamlık ve Belediye’den tam not aldı.
Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Gülcan Çavuş ve Genel Koordinatör Abdullah Çavuş tarafından yazılan proje, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın destek ve himayesinde hayata geçirildi.
OKUL MÜDÜRLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
“Sincan İçin Sıfır Atık Projesi” için Sincan Lale Konferans Salonu’nda açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı. Sincan Kaymakamı ile Sincan Belediye Başkanı’nın da katıldığı toplantıda, projenin ilk adımında büyük görev düşecek okul müdürleri de hazır bulundu. Toplantıda, proje kapsamında okullarda yapılacak etkinlikler ve eğitim programları kararlaştırıldı.
KILIÇ: DÜZENLİ TOPLANTI YAPIYORUZ
Sincan Kaymakamı Levent Kılıç burada yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verirken “Her ayın ilk salı günü düzenli olarak proje toplantıları yapıyoruz. 16 ayda birçok önemli etkinlik gerçekleştirdik” dedi.
SİNCAN’IN ÜÇTE BİRİ HİÇ ATIK ÇIKARMIYOR
Toplantıda bir konuşma yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, sıfır atık konusunda ilçenin öncü bir rol üstlendiğini ifade ederek “Cumhurbaşkanımızın eşinin başlattığı sıfır atık seferberliğini duyduğumda, bu konuda bir şeyler yapmaya karar verdim. İlk yıllarda elimizde örnek bir model yoktu; ancak büyük bir azimle çalışarak Türkiye’nin bu alandaki ilklerinden olduk. Bugün kişi başına düşen atık miktarını 1,2 kilogramdan 800 grama düşürdük. Bu, Sincan’ın yaklaşık 600 bin nüfusunun üçte birinin hiç atık çıkarmadığı anlamına geliyor” dedi.
SADECE KADINLARLA SINIRLI KALMAYACAK
Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Genel Koordinatörü Abdullah Çavuş da konuşmasında, projenin dört ana başlıkta yürütüldüğünü ifade ederek, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta güçlenmesi için önemli adımlar attıklarını belirtti.
Projeyle ilgili detayları paylaşan Çavuş, “Bir yıl önce kurduğumuz Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile bölgemizdeki kadınlara yönelik eğitimler düzenliyoruz. Sadece Sincan’daki kadınlarla sınırlı kalmayarak, Ankara’daki diğer kadın kooperatifleri, okul aile birliklerindeki kadınlar ve halk eğitim merkezlerindeki kursiyer kadınlara da ulaşmayı hedefliyoruz. Her iki ayda bir eğitim planlıyoruz” diye konuştu.
GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ VERİLECEK
Projede sıfır atık konusunun da öncelikli olduğunu vurgulayan Çavuş, “Sıfır atık eğitimlerini, Sincan Kırşehirliler Derneği’nin koordinasyonunda, ilçemizdeki 12 hemşeri derneğinin yönetimleri ve üyelerine vereceğiz. Ayrıca Organize Sanayi Bölgelerindeki çalışanlara yönelik üç günlük eğitimler planlıyoruz. Eğitimlerle yalnızca farkındalık yaratmakla kalmayıp,geri dönüşümü uygulamalı olarak göstereceğiz” dedi.
SANAT ESERLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Projenin en dikkat çeken ayağı ise geri dönüşüm malzemelerinin sanat eserlerine dönüştürülmesi. Çavuş, bu konuda şunları söyledi: “Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle atıktan sanata dönüşüm atölyesi kuracağız. Plastik ve kağıt gibi atıklarla sanatsal eserler üreteceğiz.. Ayrıca projenin sonunda düzenleyeceğimiz sergide bu eserleri satışa sunacağız.Elde edilen gelir, çocuklarımız ve ailelerine destek olarak dönecek…”
Kaynak:www.haberilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.