Tele1’den Özge Kar Odabaş açıklaması: Fatihlilerden özür dileriz

Tele1’den Özge Kar Odabaş açıklaması: Fatihlilerden özür dileriz
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, çalışanları Özge Kar Odabaş’ın Fatih’teki köpek vahşetiyle ilgili skandal paylaşımı hakkında açıklama yapıp, tüm Fatihlilerden özür diledi.

Tele1 çalışanı Özge Kar Odabaş’ın İstanbul Fatih’te başıboş sokak köpeklerinin Ayhan Özçelik adlı vatandaşı parçalayarak öldürmesi olayıyla ilgili skandal yorumu gündemdeki yerini korurken, kanaldan dikkat çeken bir açıklama geldi.

MERDAN YANARDAĞ AÇIKLAMA YAPTI

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, çalışanları Özge Kar Odabaş’ın Fatih’teki köpek vahşetiyle ilgili skandal paylaşımı hakkında açıklama yapıp, tüm Fatihlilerden özür diledi. Yanardağ, paylaşımın kabul edilemez olduğunu belirterek, Özge Kar Odabaş hakkında idari işlem başlattıklarını duyurdu.

Merdan Yanardağ açıklamasında “Özge Kar Odabaşı isimli, deneme sürecinde olan bir Tele1 çalışanın, köpek katliamlarıyla ilgili yaptığı bir 'X' paylaşımında, İstanbul Fatih semti halkı hakkında kullandığı ifadeler kabul edilemez. Adı geçen kişinin bireysel hesabı olsa ve kurumsal bir bağlayıcılığı bulunmasa da, bu nedenle incinen bütün Fatihliler'den özür dileriz. Kişi hakkında gerekli idari işlemi başlattığımızı bu vesileyle kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.

İŞTE O SKANDAL PAYLAŞIM

Özge Kar Odabaş, büyük tepki çeken ve çalıştığı Tele1'in de sahiplenemediği paylaşımında, Fatih'te bir vatandaşı parçalayarak öldüren başıboş sokak köpeklerine adeta arka çıkarken, Fatihlilere hakaret etmişti.

Özge Kar Odabaş'ın Fatih paylaşımı şöyleydi:

ozge-kar-odabas-paylasimi.jpg

MELTEM ZORBA'DAN TELE1'E CEVAP

Bu arada, başıboş sokak köpeği sorununa karşı verdiği mücadele ile tanınan Avukat Meltem Zorba, Tele1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın özür açıklamasına cevap vererek "Eğer bir bölge halkına yönelik aşağılık ifadeleri soruşturuyorsanız tarafsızlık ve objektiflikten uzak yayın politikanızı da soruşturmanız gerekir" dedi.

Meltem Zorba x hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "İlginize teşekkür ederiz ama yaptığı çirkin yorum herhangi bir “köpek katliamı” haberine ilişkin değildi. O yorum başıboş köpekler tarafından vahşice parçalanan bir vatandaşımızın elim haberine karşı yapılmıştı. Bu konuda Tele1 hiçbir zaman objektif bir haber yapmadı.

Eğer bir bölge halkına yönelik aşağılık ifadeleri soruşturuyorsanız tarafsızlık ve objektiflikten uzak yayın politikanızı da soruşturmanız gerekir.

Bu konu sadece köpek meselesi değildir, aynı zamanda basın, siyaset, sanat temsilcilerinin ahlaki ve hukuki olmayan tavrının yarattığı güvensizlik meselesidir. Köpek sorunu bir gün bitse bile kurumların çürümüş, sahte demokrat tavrının yarattığı güven sorunu devam edecek."

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.