Meltem Zorba: Verdiğimiz mücadeleyi kazandık çünkü haklıyız

Meltem Zorba: Verdiğimiz mücadeleyi kazandık çünkü haklıyız
Başıboş köpeklere ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaştı. Avukat Meltem Zorba, “Mahra melek sen bu ülkeyi kökten değiştirdin. Çok mücadele ettik kazandık çünkü haklıydık” dedi.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklikleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmasının ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek kanun teklifi ile sahipsiz hayvan popülasyonunun kontrol altına alınarak insan, hayvan ve çevre sağlığı için oluşan risklerin ortadan kaldırılması amaçlandı.

Kanun teklifi hakkında açıklama yapan Güvenli Sokaklar Derneği Temsilcisi Avukat Meltem Zorba, “Mahra melek sen bu ülkeyi kökten değiştirdin. Sen başka çocukların kurtarıcı meleği oldun. Derya ve Murat Pınar teşekkür ederiz. Acınız başkalarının acısı olmasın diye geceyi gündüze katıp, korkunç bir lince göğüs gerip mücadele ettiniz. Siz bu ülkenin gururusunuz” dedi.

3.jpg

UTANÇ KAYNAĞI OLDULAR

Meltem Zorba, kanun teklifi sürecinde muhalefet vekillerinin toplum sağlığı ve güvenliği yerine başıboş köpeklerin serbestliğini savunmasına ve çarpıtmalarda bulunmasına eleştirilerde bulundu. Meltem Zorba, “Çok mücadele ettik, kazandık. Çünkü haklıydık. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederiz. Hayır oyu veren vekilleri ise unutmayacağız. Halkın güvenliği ve sağlığı yerine köpeklerin serbest dolaşmasını savunarak tarihe utanç kaynağı olarak geçtiler. Her seçim dönemi bu tabloyu karşılarına çıkaracağımıza emin olabilirsiniz. Halkına ihanet edenler asla unutulmayacak. Kararlılıkla net bir irade ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Meclis’imizde haftalarca süren çarpıtma ve ilkel propaganda eziyetine sabırla katlanan, evet oyu ile halkının yanında olan sayın milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. Sizi seviyoruz” ifadelerini kullandı.

2-001.jpg

HAYIRLI OLSUN

Kanun teklifinin hazırlanmasında kamuoyunun her kesiminin görüş alarak rapor hazırlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sokakların daha güvenli hale geleceğini ve toplum sağlığının korunmasını sağlayarak sorunun çözüme ulaşacağını vurguladı.

Yenişehirlioğlu, “Milletimizin sesine kulak vererek yıllardır kronikleşmiş bu sorunun çözümü yönünde irade ortaya koyan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kanun teklifimizin hazırlanmasında çalışmalarımıza katkı sunan değerli milletvekillerimize, emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve tüm paydaşlara teşekkür ediyor; kanun teklifimizin ülkemiz ve milletimiz için bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.