Şok sözler: Narin köyüne defnedilmesin, mezarını da ortadan kaldırırlar

Şok sözler: Narin köyüne defnedilmesin, mezarını da ortadan kaldırırlar
Diyarbakır’da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin’in cenazesinin köyünden başka bir yere defnedilmesi istendi. Nedeni ise şok etti: “Narin köyüne defnedilmesin, mezarını da ortadan kaldırırlar…”

Otopsi işlemi tamamlanan Narin’in cansız bedeninin ailesine teslim edilmesiyle, cenazesinin nereye defnedileceği tartışılmaya başlandı. Diyarbakır’da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin’in cenazesinin köyünden başka bir yere defnedilmesi istendi. Nedeni ise şok etti: “Narin köyüne defnedilmesin, mezarını da ortadan kaldırırlar…”

Günlerdir tüm Türkiye’nin konuştuğu olay Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşanmıştı. Narin olayı tüm Türkiye’yi ayağa kaldırırken, akrabaları ile köylülerin sessizli dikkat çekmişti.

“O KÖYE DEFNEDİLMEMELİ”

Bu noktada Diyarbakır’dan “Narin köyüne defnedilmesin, mezarını da ortadan kaldırırlar” açıklamaları geldi. Diyarbakırlı köşe yazarı Mümin Ağcakaya açık açık “Narin’in cenazesi o köye defnedilmemeli!” dedi.

“MEZARINI DA ORTADAN KALDIRIRLAR”

Mümin Ağcakaya, tigrishaber.com’daki yazısında, “Narinin başına ne geldiğini bilip de söylemeyenler, onu ortadan kaldıranlar ilerde onun mezarını da ortadan kaldırmaları içten bile değildir” diye ekledi.

mumin-narin.jpg

Ağcakaya’nın yazısı şöyle:

“18 gündür kamuoyu Narinden bir haber almak için çırpınıp durdu. Narin’le hiçbir akrabalık bağı bulunmayan insanlar o köydekilerden çok daha fazla çırpınıp durdu. Herkes kendi çocuğu kaybolmuş gibi yüreği yandı. Ama Narinin köyünde olanların tepkileri hiç yansımadı. Hatta doğru dürüst kimse konuşmadı. Narin’in akrabaları ve bütün köy söz birliği etmişçesine suskun kaldı. Kendi kanından canından olan Narin’i sahiplenmediler.

narin-001.jpg

Birçok insan köyün bu sessizliğini anlamaya ve anlam vermeye çalıştı. Şimdi Narinin bedeni köyün hemen yanı başında dere yatağında bir torba içine konulmuş olarak bulundu. Narin’i köyünden ve akrabalarından daha fazla neredeyse tüm duyarlı insanlar sahiplendi. Narinin başına ne geldiğini bilip de söylemeyenler, onu ortadan kaldıranlar ilerde onun mezarını da ortadan kaldırmaları içten bile değildir. O yüzden Narinin bedeni o köyde toprağa verilmemesi daha doğru olur. Ona sahip çıkmayanlar yarın mezarına da sahip çıkmayacaklardır. Narin’in bedeni kendi köy mezarlığına değil başka bir yere defnedilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. O güzel çocuğun bedeni, onların nefes aldığı, hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam eden insanlardan, o köyden uzak kalmalıdır. Çünkü Narin’i hak etmiyorlar.”

OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Bu arada, Türkiye’nin konuştuğu olayda, otopsi raporu çıktı; küçük Narin’in nasıl öldürüldüğü belli oldu. Raporda yer verilen bulgular tüyleri diken diken etti. Narin Güran'ın ön otopsi raporuyla ilgili haberimiz aşağıda:

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.