Mamak’ta köpek tehdidi büyüyor: Hızla çoğalıyorlar

Mamak’ta köpek tehdidi büyüyor: Hızla çoğalıyorlar
Mamak Karaağaç Mahallesi’nde başıboş köpek sorunu artarak devam ediyor. Vatandaşlar yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Mamak Karaağaç Mahallesi’nde başıboş köpek sorunu artarak devam ediyor. Altıağaç Mahallesi ile yan yana bulunan mahallede başıboş köpekler tehlike saçıyor. Özellikle hava karardığında sürü halinde ortaya çıkan köpekler saldırganlaşarak vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Yetkililerden acil çözüm bekleyen mahalle halkı, güvenli bir çevre için önlem alınmasını talep ediyor. Mahalle içindeki boş arazilerde yaşayan köpekler hızla çoğalarak artmaya devam ediyor. Havaların ısınması ile birlikte tehlikenin arttığını ifade eden mahalle sakinleri ise köpek dışkılarının sağlık sorunlarına yol açacağını ve oyun parklarında bulunan dışkıların çocukların sağlığını bozacağını ifade etti.

ÇOĞALMA DEVAM EDİYOR

Yan yana bulunan Altıağaç ve Karaağaç Mahallelerinde ortak sorun olan başıboş köpek sorunu devam ediyor. Köpekler mahalle sokaklarında sürü halinde gezerken hava karardığında tehlike saçıyor. Mahalle içinde bulunan boş arazilerde yaşayan sahipsiz köpekler üreyip çoğalmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri yetkililerden konu ile ilgili çözüm beklediğini belirterek en azından sayısının azaltılarak barınaklara alınmasını istiyor.

“SAHİBİ OLUYORLAR”

Konu ile ilgili konuşan mahalle sakini Hasan Kaya, “Daha çok mahallede bulunan boş arazilerde yaşayan köpekler kısır olmadığı için çoğalmaya devam ediyor. Sürekli küçük yavrular görüyorum sokakta. Onlara da yazık. Araba çarpanı da oluyor açlıktan öleni de oluyor. Sabah erken saatte uyanıp işe gitmek için sokağa çıkıyorum. Tam o zamanlarda sürü halinde geziyorlar. Hava kararınca resmen mahallenin sahibi köpekler oluyor. Bu durum çok sıkıntılı. Annelerimiz, kardeşlerimiz veya çocuklarımız güvenle sokağa çıkamıyor“ şeklinde konuştu.

GÜVENLİK İSTİYORUZ

Mahalle sakinleri özellikle hava karardığında can güvenliklerinin bulunmadığını ve sahipsiz köpek tehlikesinin başladığını belirterek, “Yaz ayları geldi. Akşamları ailecek yürüyüş yapmak istiyoruz ama sahipsiz köpekler nedeniyle zorlanıyoruz. Küçük kızım çok korkuyor ve mecburen eve dönmek zorunda kalıyoruz” dedi. Havaların ısınmasıyla birlikte başıboş köpeklerinin dışkılarının mikrop ve koku saçtığını söyleyen mahalle sakinleri parklarda oynayan çocukların sağlığının tehlikede olduğunu söyledi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.