Köpek severler “ötenazi”nin çıkarıldığı yasaya halen karşı

Köpek severler “ötenazi”nin çıkarıldığı yasaya halen karşı
Köpek sever çevreler, “ötenazi”nin çıkarıldığı kanun teklifini halen “ölüm yasası” olarak nitelendirip, protesto çağrıları yapıyor. Grup, teklife karşı Ankara Anıtpark’ta toplanıp, eylem yapma çağrıları yapıyor.

Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi görüşmelerinde 5. maddede yer alan “ötanazi” ibaresi, AK Parti Grubu’nun önergesiyle metinden çıkarıldı.
Köpek sever çevreler, buna rağmen düzenlemeyi “ölüm yasası” olarak nitelendirip, protesto çağrıları yapıyor.

Kanun teklifinin Meclis’te görüşülmeye başlandığı günden bu yana Meclis koridorları ve çevresinde eylemler yapan köpek sever grup temsilcileri, “ötenazi”nin metinden çıkarılmasını talep ediyorlardı. Köpek sever çevrelerin bu ifadenin metinden çıkarılmış olmasına rağmen eylemlerini sürdürmeleri dikkat çekiyor.

“ANITPYARK’TA TOPLANIYORUZ”

Sözde hayvan severlerin Ankara’daki en bilinen adreslerinden biri olan “Ankara Patiliköy”, değişikliğe rağmen halkı “Anıtpark’ta toplanmaya” çağırdı.

Ankara Patiliköy’ün x hesabından yapılan çağrıda, “Ankara bugün çok önemli.. her işini bırak gel. 18 de anıtparktayız” denildi.

Paylaşımda, ötenazinin çıkarıldığı teklif için yine “ölüm yasası” ifadesini kullanılıp “Bugün gelmezsen yarın çok geç olacak. Masum canların yaşamları sonlandırılacak. Ölüm yasasına hayır diyoruz!!! Anıtparktayız.” denildi.


Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.