Köpek mağduru Pınar ailesi isyan etti: Acı çekerek ölen kızım, kedi Eros kadar gündem olmadı

Köpek mağduru Pınar ailesi isyan etti: Acı çekerek ölen kızım, kedi Eros kadar gündem olmadı
Başıboş köpek düzenlemesinin görüşüldüğü komisyonda TİP ve DEM’li vekillerin sözlü saldırısına uğrayan köpek mağduru Pınar ailesi, yaşadıkları muameleye isyan etti: “Acı çekerek ölen kızım, kedi Eros davası kadar gündem olmadı.”

Günden güne büyüyen başıboş sokak köpeklerine karşı bir dizi tedbir içeren düzenlemenin görüşüldüğü komisyonda TİP ve DEM’li vekillerin sözlü saldırısına uğrayan köpek mağduru Pınar ailesi, yaşadıkları muameleye isyan etti: “Acı çekerek ölen kızım, kedi Eros davası kadar gündem olmadı.”

2022’de Antalya’da sokak köpeklerinin saldırısından kaçarken kamyonun altında kalarak ölen 10 yaşındaki Mahya Melin Pınar’ın annesi Derya Pınar, Meclis'e adım attıkları andan itibaren hayvan hakları savunucuları tarafından engellenmeye çalışıldıklarını söyledi.

mahya-pinar.jpg

HEPSİ ÜZERİME YÜRÜDÜ

Mağdur sıfatıyla toplantıya katıldıklarını ifade eden Derya Pınar, yaşananları şöyle anlattı: "Girerken bize zorluk çıkardılar, içeri alınmamamız için her şeyi yaptılar. Çok üzgün olarak geldim, bugün burada böyle bir konunun konuşulabiliyor olması her ne kadar iyi bir şey gibi görünse de ben bu yüzden evladımı kaybettim. 2,5 yıldır kızımsız yaşıyorum, buna alışmaya çalışıyorum. Bunun ağırlığı çok fazla. Zaten bir üzüntüm vardı. 3 parti milletvekilleri sürekli köpeklerin özgürlüğünden bahsederken bir kez bile 'çocuk' kelimesinin geçmemesi beni çok gerdi. Dayanamadım ve konuşmalarını alkışladım. Çok kötü tepki verdiler, ben de kızımın olay günü ayağında olan kanlı ayakkabılarını yanımda getirmiştim, onu gösterdim. Hepsi üzerime yürümeye başladı.”

AŞAĞILIKÇA DAVRANDILAR

“Şok oldum, milletin meclisinde milletin vekili, kayıp yaşamış, bu konuda travması olan bir anneye çok aşağılıkça davrandılar. Bu insanlar bir kez olsun beni arayıp 'başın sağ olsun' demediler, yanımızda olmadılar, sadece köpeklerin yaşamını konuştular. Köpekler sokakta kalsın ama nasıl kalırsa kalsın, hiç umurlarında değil."

derya-pinar.jpg

FURKAN BERK ŞAHİN’İ HATIRLATTI

Acılı anne Derya Pınar, son 2 yıl içinde başıboş köpekler yüzünden 75 ölüm yaşandığını, bunların 25'inin çocuk olduğunu belirterek, köpeklerin son kurbanının Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nazillili Furkan Berk Şahin olduğunu hatırlattı. Pınar “Bunlar olurken hala köpekleri sokaklarda tutmaya çalışmak iyi niyetli bir davranış değil" dedi.

SOKAKLAR TERÖRİZE EDİLİYOR

Köpeklerin başıboşluğu üzerinden rant sağlayan gruplar olduğunu ifade eden Pınar, köpeklerin sokaklarda zaten çok da refah içinde yaşamadıklarını vurgulayarak "Hem kendilerine hem çevreye hem yaban hayatına hem sokakta bulunan diğer canlılara büyük zarar veriyorlar. Köpekleri araç olarak kullanıp sokakları terörize eden insanlar da var" ifadelerini kullandı.

ACILI BABA MURAT PINAR’IN İSYANI

Sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalıp hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın babası Murat Pınar da, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Başıboş köpeklerin saçtığı vahşetin altını çizen baba Murat Pınar, "6 dakika işkence edilerek öldürülen kedi Eros davası gündem oldu, 23 gün acı çekerek hayatını kaybeden kızım bu kadar konuşulmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.