HAYKONFED’den miting hazırlığı: Ankara’da toplanacaklar

HAYKONFED’den miting hazırlığı: Ankara’da toplanacaklar
Günde 11 kısırlaştırma yapılarak sokak hayvanı popülasyonunun kontrol altına alınacağını savunan HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Meclis’teki yasa teklifine tepki göstermek üzere Büyük Ankara Mitingi düzenleneceğini açıkladı.

Başıboş sokak köpeği terörüne karşı hazırlanan ve sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören kanun taslağı köpek severleri rahatsız etti. İstanbul Yeni Kapı’daki köpek mitinginin ardından şimdi de Ankara’da eylem hazırlığı yapılıyor.

HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe tepki göstermek üzere Büyük Ankara Mitingi ve Karadeniz Mitingi düzenleyeceklerini duyurdu.

Planlanan mitinglerin izin aşamasında olduğunu belirten Haydar Özkan, “Uyutma ya da barınaklara alınma adı altında öldürülmeleri kabul edilemez! Öldürmeye ve Toplamaya dur demek için Büyük Ankara Mitingine Hazır Ol Türkiye” dedi.

TÜRKİYE KATILIMLI OLACAK

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu ( HAYKONFED ) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sokak köpeklerinin toplanması ve sahiplendirilmeyenlerin 30 gün içinde uyutulmasını öngören yasa değişikliğine tepki göstermek üzere Türkiye katılımlı Büyük Ankara Mitingi ve Karadeniz Mitingi düzenleneceğini duyurdu. Haydar Özkan, “Uyutma ya da barınaklara alınma adı altında öldürülmeleri kabul edilemez! Öldürmeye ve Toplamaya dur demek için Büyük Ankara Mitingine Hazır Ol Türkiye” dedi. Nerede ve ne zaman olacağına dair yorumlara cevap veren Haydar Özkan, henüz izin aşamasında olduklarını söyledi.

"264 GÜNDE KONTROL ALTINA ALINIR"

Haydar Özkan, ayrıca yasa değişikliğiyle ilgili TBMM’de iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Çözümün uyutma adı altında ya da toplayarak öldürmek olmadığını, 1393 belediyede günde 11 kısırlaştırma ile bir yılda 264 iş gününde 4 milyon köpek kısırlaştırarak popülasyonu kontrol altına alınacağını bir bir anlattık. STK’lar ve Gönüllüler olmak üzere tüm hayvanseverlere ve vicdan sahibi bütün insanlara çağrıda bulunuyorum. Gün ayrılma değil, canlar için birlik olup “tek ses, tek yürek” olma günüdür. Türkiye Katılımlı Büyük Ankara Mitingi ve Türkiye Katılımlı Karadeniz Mitingi için Hazır ol Türkiye!” dedi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.