Başıboş köpek sorununa karşı uyutma olmak zorunda

Başıboş köpek sorununa karşı uyutma olmak zorunda
Günden güne büyüyen başıboş sokak köpeği sorununa karşı hazırlanacak yasal düzenlemede “sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulması formülü”nün mutlaka olması gerektiği belirtiliyor.

Başıboş sokak köpeği sorununa karşı verdiği mücadele ile bilinen Avukat Meltem Zorba, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in başıboş köpek düzenlemesine ilişkin “Yasada uyutma olmak zorunda” açıklamasını değerlendirdi. Meltem Zorba, “Meclis tatile girmeden yasalaşmasını umut ediyoruz” dedi.

UYUTULMA OLMAK ZORUNDA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler başıboş köpek sorununa ilişkin sorulan soru üzerine “Hayvanları Koruma Kanunu ve Veterinerlik Hizmetleri Kanunu üzerinde ortak bir metin üzerine çalışıyoruz. En önemli başlık kısırlaştırma başlığı olacak. Sahiplendirmeye özendirmemiz gerekiyor. Uyutulma olmak zorunda” açıklamasında bulundu. Avukat Meltem Zorba, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Çalışma çok detaylı ve rasyonel çözümler içeriyor. Meclis tatile girmeden yasalaşmasını umut ediyoruz” dedi.

SIFIR BAŞIBOŞLUK İLKESİNDE GÜVENLİ SOKAKLAR

Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamalarında Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğin bir zorunluluk hali olduğunu vurgulayarak, “Hayvanları Koruma Kanunu ve Veterinerlik Hizmetleri Kanunu üzerinde ortak bir metin üzerine çalışıyoruz. En önemli başlık kısırlaştırma başlığı olacak. Sahiplendirmeye özendirmemiz gerekiyor. Uyutulma olmak zorunda. Sokaklarımızı güvenli hale getirmek ve insanımızı saldırılardan korumak zorundayız” dedi.

Güvenli Sokaklar Derneği Temsilcisi Avukat Meltem Zorba, yasaya ilişkin Güler tarafından yapılan açıklamaların detaylı ve rasyonel olduğunu söyledi. Zorba, “Özetle; kısırlaştırma, sahiplendirme, barınak koşullarını iyileştirme, zorunlu hallerde uyutma ve bu suretle sıfır başıboş köpek ilkesinde güvenli sokaklar” diye ekledi.

TATİL OLMADAN YASALAŞMALI

Avukat Meltem Zorba, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğin bir an önce meclise gelmesi gerektiğini işaret ederek, “Meclis tatile girmeden yasalaşmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.