Ankara'da sokağa çıkıyorlar: Köpekler için eylem yapacaklar

Ankara'da sokağa çıkıyorlar: Köpekler için eylem yapacaklar
Sahiplenilmeyen başıboş sokak köpeklerinin son çare olarak uyutulmasını öngören yasa taslağına karşı çıkan sözde hayvansever dernekler yarın Ankara, İstanbul ve İzmir’de eylem yapmaya hazırlanıyor.

Yarın Ankara Tandoğan, İstanbul Yenikapı ve İzmir Gündoğdu Meydanı’nda toplanma çağrısı yapan birçok dernek, Türkiye’nin birçok şehrindeki vatandaşlara seslenerek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik başta olmak üzere çevre, kadın ve çocuk konularında eyleme çağırdı. Derneklerin afişlerinde “çocuklarımız, hayvanlarımız, kadınlarımız, doğa için adalet” ve “Sokaktayım Yanındayım, Toplayamazsın Öldüremezsin” sloganları yer alırken; talepleri “barınak” ve “kısırlaştır-yerinde yaşat” oldu.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik için 26 aydır verdikleri mücadelede artık “uyutulma” konusunun tartışılır hale geldiğini vurgulayan Güvenli Sokaklar Derneği Kurucusu Murat Pınar, “Bundan sonra bu iş buradan dönmez. Şöyle; uyutmayabilirler, çok da umurumda değil. Zaten uyutma diye bir derdimiz olmadı hiçbir zaman. Ama toplama konusunda geri adım atamazlar. Devlet bundan sonra halkını başıboş köpeklerle baş başa bırakamaz. Bunu biliyorum bunu söylüyorum. İsterseler meydanlara 5 bin kişiyi yığsınlar. Bir avuç insanın yapacağı umurumda değil; Kızım 10 milyon köpekten daha değersiz olamaz” diye konuştu.

2024/05/26/sokak-kopekleri.jpg

GERİ ADIM ATILAMAZ

Güvenli Sokaklar Derneği Kurucusu Murat Pınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köpek sorununa ilişkin son açıklamasındaki ‘Bu çağrıya kayıtsız kalmamız düşünülemez’ sözüne işaret ederek, “Ben bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı’nın bir konuyu buralara kadar getirip lafından geri döndüğünü görmedim. Bundan sonra bu iş dönmez. Şöyle; uyutmayabilirler, çok da umurumda değil. Zaten uyutma diye bir derdimiz olmadı hiçbir zaman. Ama toplama konusunda geri adım atılamaz. Sadece “Köpekler toplansın” dedik onlar(‘hayvansever’ dernekler) saldırdılar. Bunlar kendi kendilerini ve kötülüklerini ortaya çıkarttılar. Cumhurbaşkanı’na parmak salladılar. Hatta devleti tehdit ettiler. Devlet tehditlere boyun eğerek ‘biz bu işi kazandık’ dedirtmez. Devlet bundan sonra halkını başıboş köpeklerle baş başa bırakamaz. Bunu biliyorum bunu söylüyorum” ifadelerini kullandı.

murat-pinar.jpg
Güvenli Sokaklar Derneği Kurucusu Murat Pınar

İSTERSELER 5 BİN KİŞİ OLSUNLAR

Murat Pınar, “Kim gelir buralara kim toplanır bilmiyorum. Çok umursamıyorum. İsterseler meydanlara 5 bin kişiyi yığsınlar. Bir avuç insanın ne yaptığı, ne dediği hiç umurumda değil. Benim kızım 10 milyon köpekten daha değersiz olamaz. ‘Canlarımız gidiyor, toplanacak öldürülecek’ korkusuyla çıkıp mesela 5 bin kişi mi toplanabildi. Demek ki bir avuç insansınız. Bu boyuttan bakmak lazım. Millet ‘Çok kalabalık’ diyecek ama 80 milyondan bu rakamı çıkarttığınız zaman 79 milyon 995 bin kişi daha var” diyerek sözlerini sürdürdü.

2024/05/22/sokak-kopegi.jpg

YETER Kİ TOPLANSIN

Murat Pınar, “barınak” talebi tartışmalarına ilişkin “Barınaklar yapılmalı mı yapılmamalı mı konuşuluyor. Bu köpekler toplatılacaksa da uyutulacaksa da mutlaka bir yerde toplanacak. Bu barınak olur, yaşam alanı olur. Yerleri yoksa geçici süreliğine futbol sahaları olur. Toplasınlar da nereye toplarlarsa toplasınlar. İnanın ki ben mesela bir Alman kurdu olsun eğitiyim isterdim. Ama bu insanlar yüzünden artık köpeklere sempatiyle bakamaz hale geldim” dedi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum