Emekliye refah payı zammı yapılacak: Haftaya Erdoğan açıklayacak

Emekliye refah payı zammı yapılacak: Haftaya Erdoğan açıklayacak
Hükümet’i destekler açıklamalarıyla bilinen eski Bakan Masum Türker, emekli maaşlarına refah payı zammı yapılacağını söyledi. Türker, emekliye refah payı zammının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından haftaya açıklanacağını iddia etti.

En düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi tepkileri dindirmedi. Şuan 12 bin 500 TL ve üzerinde maaş alanlara sıfır zam anlamına gelen düzenlemeyi yetersiz bulan emeklilerden gelen tepkiler üzerine Hükümet’in yeni bir adım atmaya hazırlandığı iddia edildi.

Hükümet’i destekler açıklamalarıyla bilinen eski Bakan Masum Türker, emekli maaşlarına refah payı zammı yapılacağını söyledi. Türker, emekliye refah payı zammının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından haftaya açıklanacağını ileri sürdü.

YÜZDE 24 + 12.500 TEPKİLERİ DİNDİRMEDİ

Emekli maaşlarına 2024’ün ilk 6 ayında oluşan enflasyon farkı olarak yüzde 24 zam yapılmış, ardından da Meclis’e en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesini öngören kanun teklifi sunulmuştu.

Türkiye Emekliler Derneği başta olmak üzere emekli STK’ları ile emekli vatandaşlar, açıklanan 12 bin 500 TL’yi yeterli bulmadı. En düşük emekli maaşının artırılmasının emeklilerin bir kısmını kapsadığı, ayrıca 12 bin 500 TL ve üzeri maaş alanlar için haksızlık olduğu ifade edildi.

masum-turker.jpg

İDDİALI SÖZLER

Bu noktada Hükümet’in emekliler için yeni bir adım atabileceği konuşulmaya başlandı. Eski devlet bakanı Masum Türker, katıldığı bir televizyon programında, emekli maaşlarına refah payı zammı yapılacağını, bunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından haftaya açıklanacağını söyledi.

BİR DE GÜN VERDİ

Eski Bakan Masum Türker, emeklilere ek zam iddiasını şu sözlerle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bugünkü lafından, ezdirmeyeceğiz ifadesinden esas... Ya haftaya salı günü veya çarşamba sabahı Sayın Cumhurbaşkanı bütün ücretlere ek yapılacak, refah payını söyleyecek. Emekli maaşlarından bahsediyorum."

DESTİCİ: EN DÜŞÜK 18 BİN TL OLMALI

Bu arada, Cumhur İttifakı ortağı BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, en düşük emekli aylığının 18 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Destici, "Bunun başka bir yolu yok. Hiçbir bahane kabul edilemez, kaynak yokmuş, bütçe açık verirmiş. Kaynak yoksa bulunur, bulunmalıdır. Nasıl faiz ödemelerine kaynak bulunuyorsa emekliye de kaynak bulunmalıdır" dedi.

Partisinin genel merkez binasında gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulunan BBP lideri Destici, emeklinin onurlu şekilde hayatını devam ettirecek bir maaşa kavuşmasının, devletin ve devleti yönetenlerin görevi olduğunu belirterek "Bunun 18 bin lira olması lazım, adaletli olan budur, 12 bin 500 lira değil" diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum