STK'lardan emekli zammı yorumu: Harçlık değil, hakkımızı istiyoruz

STK'lardan emekli zammı yorumu: Harçlık değil, hakkımızı istiyoruz
Yaklaşık 3.7 milyon emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak açıklandı. Emekli maaşına yapılan zam oranını değerlendiren TEÜD Başkanı Kazım Ergün, “Emekli harçlık istemiyor, hakkını istiyor” dedi.

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren en düşük emekli maaşı geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklandı. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak belirlenmesinin üzerine, miktarı yetersiz bulan birçok sivil toplum kuruluşu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emekli maaşlarına yapılan zam hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, “Emekli harçlık istemiyor, hakkını istiyor” diyerek emeklilerin yaşam koşulların iyileştirilebilmesi için düzenlemenin yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in en düşük emekli maaşını duyurması üzerine, sosyal medya üzerinden konu ile alakalı paylaşımda bulunan TEÜD Başkanı Kazım Ergün, "Maaş değil, aylık değil; en düşük emekli ödemesi adıyla, hazine yardımı şeklinde 10 bin TL olarak ödenen paranın, 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi emekli topluluğumuzun beklentilerini maalesef karşılamamaktadır. Bugün en düşük kök aylık 5 Bin 500 TL’dir. Yani bu paranın üzerine hazine, emekliye 7 Bin TL harçlık olarak koyacak ve kök aylığı aşan bir sosyal yardımı ödeyecektir. Aylığı aşan bir sosyal ödeme dünyanın neresinde görülmüştür?” açıklamalarında bulundu.

2-003.jpg

“BU ARTIŞ ASLA KABUL EDİLEMEZ”

3 milyon 200 bin emeklinin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu artışın asla kabul edilemez olduğunu söyleyen Ergün, bu yasa teklifiyle birlikte emekliler arasındaki adaletsizliğinde körükleneceğini aktardı. Yüksek ve gün sayısı fazla prim ödeyen emeklilere yapılan haksızlığın daha da artacağına değinen Ergün, “Bu anayasaya da, insan haklarına da, sosyal güvenliğin temel ilkesi olan “Nimet-Külfet” dengesine de aykırı bir durumdur” dedi.

“GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALIDIR”

Yasa teklifinin yeniden değerlendirilmesi ve parlamentoda görüşülürken gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Ergün, şunlara değindi:

“Bütün emeklilere büyümeden pay verecek bir düzenleme getirilmelidir. Emeklilik; karşılığı yıllarca ödenen primlerle, anamızın ak sütü gibi helal, kutsal bir haktır. Emekli aylığı Hazine yardımının altında kalmışsa, bu büyük bir ayıptır. Emekli harçlık istemiyor, hakkını istiyor…”

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.