En beğenilen belediye başkanları belli oldu: İlk 5’te Ankara yok

En beğenilen belediye başkanları belli oldu: İlk 5’te Ankara yok
En çok beğenilen büyükşehir, il ve büyükşehir ilçe belediye başkanları belli oldu. Açıklanan en beğenilen ilk 5 belediye başkanları içinde Ankara’dan hiçbir isim yer almadı.

ORC Araştırma’nın en çok beğenilen ilçe, il ve büyükşehir belediye başkanlarının belirlenmesine yönelik olarak yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Açıklanan en beğenilen ilk 5 belediye başkanları içinde Ankara’dan hiçbir isim yer almadı.

BÜYÜKŞEHİR’DE FATMA ŞAHİN

ORC Araştırma, 15-25 Temmuz tarihleri arasında CATI yöntemiyle 15 bin 200 kişiye yaşadıkları şehrin Büyükşehir Belediye Başkanından ne düzeyde memnun olduğunu sordu.

Alınan cevaplara göre, vatandaş memnuniyet düzeyi en yüksek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in memnuniyet oranı yüzde 58.1 olarak gerçekleşti.

orc-buyuksehir.jpg

İKİNCİ İMAMOĞLU

Ankette memnuniyet oranı en yüksek ikinci isim ise, yüzde 54.5 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Bu isimleri Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu (Yüzde 53), Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın (Yüzde 52.8), Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey (Yüzde 52.1) takip etti.

orc-buyuksehir-ilce-001.jpg

BÜYÜKŞEHİR İLÇEDE: MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI

ORC’nin anketinden memnuniyet oranı en yüksek büyükşehir ilçe belediye başkanı ise, yüzde 64.7 ile Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer çıktı. Tuncer’i Üsküdar, İzmit, Şehitkamil ve Bornova büyükşehir ilçe belediye başkanları izledi.

orc-il-belediyeler.jpg

İLDE: ÇANKIRI BİRİNCİ ÇIKTI

ORC anketinde katılımcılara, yaşadıkları şehrin belediye başkanından ne düzeyde memnun oldukları da soruldu. Anket sonuçlarına göre, memnuniyet düzeyi en yüksek il belediye başkanı yüzde 63.6 ile İsmail Hakkı Esen (Çankırı) oldu. Esen’i yüzde 58.4’le Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal takip etti. Ardından yüzde 57.5 ile Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yüzde 56.7 ile Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, yüzde 56 ile Tokat Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu geldi.

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.