Ankara’da belediye kreşleri yüzde yüz zamlandı: İşte yeni dönem belediye kreş ücretleri

Ankara’da belediye kreşleri yüzde yüz zamlandı: İşte yeni dönem belediye kreş ücretleri
Ankara’da belediyeler kreş ücretlerine yüzde 100 oranlarında zam yaparak, özellere oranla uygun fiyatlı olduğu için dört gözle buralara kayıtların başlamasını bekleyen çalışan anne babaları hayal kırıklığına uğrattı.

sincanAnkara’da belediyeler yeni dönem kreş ücretlerine fahiş zamlar yapıyor. Açıklanan fiyatlar, özellere oranla daha uygun olduğu için dört gözle belediye kreşlerini bekleyen çalışan anne babaları kara kara düşündürüyor.

SİNCAN: YÜZDE 100 ARTIRDI

Sincan Belediyesi bünyesindeki kreşlere yeni dönemde yüzde 100 zam yaptı. Sincan’da geçen yıl aylık 3 bin 500 lira olan kreş ücretleri, 2024-2025 dönemi için 7 bin liraya yükseltildi. Sincan Belediyesi’nin Papatma, Menekşe, Zambak, Leylak ve Lale adlarında 5 adet kreş ve gündüz bakımevi bulunuyor.

ÇANKAYA: YÜZDE 100 ARTIRDI

Çankaya Belediyesi de bünyesindeki kreşlerin ücretlerini yüzde 100 oranında artırdı. Çankaya’da geçen yıl belediye kreşlerinin aylık ücreti 3 bin 500 TL’ydi. Yeni dönemde bu rakam 7 bin TL’ye çıkarıldı.

ALTINDAĞ: 3200’DEN 6 BİN TL’YE ÇIKTI

Yeni dönem kreş ücretlerini açıklayan belediyeler içinde en düşük zam oranı Altındağ’da gerçekleşti. Altındağ Belediyesi, geçen dönem 3 bin 200 TL olan kreş ücretlerini 6 bin liraya yükseltti. Böylece Altındağ’da zam oranı yüzde 100’ün altında kalmış oldu. Altındağ’da toplam 360 öğrenci kapasiteli Güneşevler, Ali Ersoy, Aydınlıkevler ve Kuzey Ankara Kreşi bulunuyor.

GÖZLER BÜYÜKŞEHİR’DE

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de şehir genelinde 25 adet kreşi bulunuyor. Büyükşehir’e ait kreşlerden İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’ne kayıt başvuruları 22 Temmuz’da başlamıştı. Ancak fiyat henüz açıklanmadı. İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’nin geçen yıl ki yani 2023-2024 dönemi aylık ücreti 2750 TL’ydi. Yeni dönem rakamının ne olacağı merak ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.