Altındağ Belediyesi ücretsiz hayvan ambulansı hizmeti veriyor

Altındağ Belediyesi ücretsiz hayvan ambulansı hizmeti veriyor
Köpek katliamı yapmakla suçlanan Altındağ Belediyesi’nin ücretsiz hayvan ambulansı hizmeti veren nadir belediyelerden olduğu anlaşıldı. Altındağ Belediyesi’nin ayrıca tam teşekküllü Veteriner Kliniği ve Barındırma Evi – Geçici Bakımevi bulunuyor.

Bir grup sözde hayvan sever tarafından köpek katliamı yapmakla suçlanan Altındağ Belediyesi’nin ücretsiz hayvan ambulansı hizmeti veren nadir belediyelerden olduğu anlaşıldı. Altındağ Belediyesi’nin ayrıca tam teşekküllü Veteriner Kliniği ve Barındırma EviGeçici Bakımevi bulunuyor.

Belediye’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, sahipsiz hayvanların sağlığı ve güvenliği için ücretsiz hayvan ambulansı ve hayvan barınağı hizmeti veriliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Köpek katliamı yapmakla suçlanan Altındağ Belediyesi'nin Veteriner Kliniği ile Barındırma Evi - Geçici Bakımevi'nde sahipsiz hayvanlarla ilgili tedavi ve bakım süreci şöyle işliyor:

Bu kapsamda geçici bakımevine gelen hayvanlar öncelikle "Sahipsiz Hayvan Kayıt Defteri"ne kaydedilerek müşahede altına alınıyor. Daha sonra ise hayvanların gerekli tedavileri yapılıyor, kısırlaştırılıp aşılanıyor ve işaretleniyor. Bazı hayvanlar alındıkları ortama geri bırakılırken, bazıları ise Altındağ Belediyesi barınağında sahiplenilmek için bekliyor. Sahiplenme konusunda yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yapılıyor.

veteriner-klinigi-ve-barindirma-evi-2.jpg

AYRI AYRI BÖLMELER MEVCUT

Altındağ Belediyesi geçici bakımevi toprak, taş, bitki, ağaç ve gezinti alanlarıyla hizmet veriyor. Geçici bakımevinin özelliklerinden biri de tabanlarının eğimli ve drenaj sisteminin olması... Bu sayede zeminin sürekli kuru kalması sağlanıyor ve özellikle kış mevsiminde hayvanların üşümesi engelleniyor. Altındağ Belediyesi'ne bağlı bakımevinde karantina, yavrulu anne, sokaktan toplanan hayvanlar ve uyuza yakalanan hayvanlar için ayrı bölmeler bulunuyor. Bu bölmeler sayesinde hayvanlar daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebiliyor.

KAYIT ALTINA ALINIYOR

Altındağ Belediyesi'nin hayvan barınakları, toplatıp getirilen başıboş sokak köpeklerine, sahipleri tarafından bakılamayan hasta ve yaşlı hayvanlara kucak açıyor. Bakımevine gelen köpekler bilgisayar ortamında kayıt altında alındıktan sonra iç ve dış parazitlere karşı ilaç uygulaması yapılıyor ve müşahede altına alınıyor. Bu süreçte hasta olan köpeklerin de tedavileri yapılıyor. Süre bitiminde ise köpekler kısırlaştırılıyor. Kuduz aşıları yapılan köpeklerin kulaklarına numaralı küpeler takılıyor.

veteriner-klinigi-ve-barindirma-evi.jpg

SAHİPLENİLENE KADAR…

Çevreye uyum sorunu yaşayan köpeklerin de kontrol altında tutulduğu bakımevi, uzun süre sahiplendirilemeyen köpeklerin bakım, beslenme ve tedavilerinin yapıldığı sıcak bir yuva ve sağlıklı bir yaşam merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Sahipleri tarafından getirilip bırakılan köpekler ise kendilerine bakacak bir aile bulunana kadar bakımevinde tutuluyor. Tüm hayvanların bakım ve beslenmesi kuru mama ile yapılıyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.