AK Partili Genç: Belediye başkanlarının emekli maaşında sıkıntı var

AK Partili Genç: Belediye başkanlarının emekli maaşında sıkıntı var
AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye başkanlarının emekli maaşlarının azlığından yakında, özlük haklarının yetersizliğinden dert yandı. Genç “bu konularda çok büyük sıkıntı var” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Metin Genç, belediye başkanlarının emekli maaşlarının azlığından yakında, özlük haklarının yetersizliğinden dert yandı. Genç “bu konularda çok büyük sıkıntı var” dedi.

Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimi gerçekleşti. Yarış AK Parti adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile CHP adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçti.

tbb.jpg

Zaman zaman gerginliğin yaşandığı Türkiye Belediyeler Birliği başkanlık seçiminde adaylar birer konuşma yaptı. AK Parti adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Metin Genç, emekli belediye başkanlarının maaşları konusundaki sözleriyle dikkat çekti.

EMEKLİ MAAŞLARINDA SIKINTI VAR

Belediye başkanlarının emekli maaşlarının azlığından ve özlük haklarının yetersizliğinden yakınan AK Partili Genç “bu konularda çok çok büyük sıkıntı var” dedi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilmesi halinde bu konularda iyileştirme vaat etti.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

AK Partili Ahmet Metin Genç şöyle konuştu: "Göreve geldiğimizde belediye başkanı olarak bunu hissetmiyoruz belki ancak değerli arkadaşlar, değerli belediye başkanlarımız, belediye başkanlarımızın özlük hakları konusunda çok çok sakıntılar var. Özellikle emekli belediye başkanlarımız özlükleri, aylıkları konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu hususta kesinlikle bir gayreti ortaya koyacağız. Çalışacağız ve belediye başkanlarımızın çalışırken de emekli olduğu zaman da özlük haklarının düzeltilmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız.”

YEŞİL PASASORT DAİMİ OLMALI

AK Partili Ahmet Metin Genç, emekli belediye başkanlarına ayrıca yeşil pasaport vaadinde bulundu. Genç “Görevimizdeyken kamu hizmeti yapıyoruz. Yeşil pasaportumuz var. Ancak emekli olduğumuz zaman bu elimizden alınıyor. Bunu da doğru bulmuyoruz. Bunun da daimi olarak devam etmesini istiyoruz” dedi.

İMAMOĞLU SEÇİLDİ

Bu arada Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) yeni başkanı belli oldu. Yapılan oylamada CHP adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 515 oy alarak, TBB Başkanı seçildi. AK Parti adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.