TBB CHP’ye mi geçiyor? Ankara’da bugün seçim var

TBB CHP’ye mi geçiyor? Ankara’da bugün seçim var
Türkiye Belediyeler Birliği seçime gidiyor. 448’i CHP’li, toplam 868 delegenin oy kullanacağı seçimde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevi devralması bekleniyor. Böylelikle uzun yıllar sonra TBB'nin başkanlığı CHP'li bir isme geçmiş olacak.

Türkiye Belediyeler Birliği bugün yeni yönetimini seçecek. Seçimlerde 448’i CHP delegesi olan toplam 868 delege oy kullanacak. CHP adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TBB’de yönetimi devralması bekleniyor. Böylelikle uzun yıllar sonra TBB başkanlığı CHP'li bir isme geçmiş olacak.

Türkiye Belediyeler Birliği yönetimi için yapılacak seçim öncesinde en iddialı adaylar arasında Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer alıyordu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başka isimler üzerinde durduğu konuşulsa da, İmamoğlu ekibi CHP Merkez Yürütme Kurulu ve parti içinde başkanlığı istediklerini net bir şekilde dile getirdi. Mansur Yavaş talep olursa aday olabileceğini belirterek, süreçte daha geri planda kalmayı tercih etti.

CHP PAZARLIĞA OTURDU

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, AK Parti, DEM Parti, MHP ve YRP’nin ilgili genel başkan yardımcılarına TBB’nin yönetiminde yer almalarıyla ilgili önerilerini anlattı. CHP’nin önerisi gerçekleşirse encümende CHP’nin 8, AK Parti’nin 3, DEM Parti, MHP ve YRP’nin ise birer üyesi olacak.

YOĞUN KATILIM OLACAK

Başlangıçta seçimin Türkiye Belediyeler Birliği'nin küçük salonunda yapılması planlanmıştı. Ancak CHP'den beklenen yüksek katılım nedeniyle seçimli toplantı Ankara'daki beş yıldızlı bir otele alındı. Seçim sonrası önceki başkan AK Partili Yücel Yılmaz'ın başkanlığı Ekrem İmamoğlu'na devretmesi bekleniyor. Marmara, Ege, Kıyı Kentler Birliği ve Ege Bölgesi Belediyeleri Birliği’nin İmamoğlu ismi üzerinde mutabakat sağladığı belirtildi.

ekrem-imamoglu.jpg

MEVCUT BAŞKAN BIRAKACAK

TBB 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kuruldu ve Ağustos 2002’de mahalli idare birliği statüsüne kavuştu. Birliğin görevleri arasında belediyelerin ulusal ve uluslararası kredi kuruluşları ile fonlardan yararlanmalarına ve proje geliştirmelerine destek olmak yer alıyor.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da dahil olmak üzere, AK Parti ve MHP’li başkanlardan oluşan 14 encümen üyesinden sadece ikisi yeniden belediye başkanlığına seçildi. TBB tüzüğüne göre belediye başkanlığı sona eren kişilerin görevleri sona eriyor.

CHP-AK PARTİ REKABETİ

Bu yılki seçimler büyükşehir belediyelerinden 14'ünü kazanan CHP ile büyükşehir belediyelerinden 12'sini kazanan AK Parti arasında rekabete sahne olacak. Bununla birlikte 8 il belediyesinde seçimi önde tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi, 3 büyükşehir ve 10 ilde birinci olan DEM Parti, 1 büyükşehir ve 1 il belediyesi kazanan Yeniden Refah Partisi ve 1 ilde kazanan İYİ Partili belediye başkanları da seçimde oy kullanacak.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.