Yeşil festival ÇEVREFEST’e ilgi yoğun

Yeşil festival ÇEVREFEST’e ilgi yoğun
Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Çevre Fest 2024’e Ankaralılar yoğun ilgi gösteriyor. İçinde onlarca stant ve etkinlik barındıran festival, yaz sıcaklarına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Çevre Fest 2024’e Ankara halkı yoğun ilgi gösteriyor. İçerisinde onlarca stant ve etkinlik barındıran festival sıcak havaya rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. Festivalde, çevre bilincini artırmak amacıyla iklim tüneli, çevre-sıfır atık etkinlikleri, çocuklara yönelik aktiviteler, söyleşiler, atölye çalışmaları ve kitap fuarı gibi birçok etkinlik yer alıyor.

70 adet çevre standında bulunan; 39 belediye, 13 özel sektör firması, 5 dernek, 9 üniversite ve bakanlıklar sıfır atık ve yenilenebilir enerji projelerini ziyaretçilere tanıtıyor. 6 Haziran'da başlayan festivalin son tarihi ise 9 Haziran Pazar günü olarak belirtiliyor.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Çevre Fest 2024, Ankaralılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Birçok aktivitenin de bulunduğu etkinlik alanında Ankara halkı aileleri ile birlikte keyifli vakit geçiriyor. Çocukların da keyifli vakit geçirmesi için oluşturulan alanda aileler, hem çocuklarıyla birlikte eğlenceli anlar yaşıyor hem de çeşitli aktivitelerle çevre bilinci kazanıyor. Ankaralıların dışında Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir gibi çevre illerden gelen vatandaşlar da etkinliklere yoğun ilgi gösteriyor.

ONLARCA ETKİNLİK BULUNUYOR

"Hepimizin Bir Dünyası Var" temalı festival, çevre bilincini artırmayı hedefliyor. Festival kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla iklim tüneli, çevre-sıfır atık etkinlikleri ve çocuklara yönelik onlarca aktiviteler yer alıyor.

hurda-motor.jpg

Ayrıca, her yaştan katılımcıya hitap edecek söyleşiler, atölye çalışmaları ve kitap fuarı düzenleniyor. Bu etkinlikler, katılımcılara sürdürülebilir yaşam ve çevre dostu üretim teknolojileri hakkında bilgi ve ilham vermeyi amaçlıyor.

TOPLAM 70 STANT BULUNUYOR

70 adet çevre standının yer aldığı Çevre Fest 2024'te, çevre, sıfır atık ve yenilenebilir enerji projeleriyle öne çıkan 39 belediye, 13 özel sektör firması, 5 dernek, 9 üniversite ve bakanlıkların standı bulunuyor. 6 Haziran'da başlayan etkinlikler, 9 Haziran'da sona erecek.


Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.