UNESCO’dan Mansur Yavaş’a sertifika: O yapılar korunacak

UNESCO’dan Mansur Yavaş’a sertifika: O yapılar korunacak
Başkentin iki tarihi yapısı için UNESCO Türkiye Temsilcisi tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sertifika verildi. Böylelikle bu iki yapının tüm insanlığın yararına korunması gereken kültürel ve doğal varlıklar olduğu tescillendi.

Ankara’nın iki tarihi yapısı için UNESCO Türkiye Temsilcisi tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a “kabul sertifikası” verildi.

Başkentin tarihi yapıları olan Gordion Antik Kenti ile Aslanhane Camisi, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne resmen girdi. Kabule ilişkin sertifikalar, UNESCO Türkiye Temsilcisi tarafından ABB Başkanı Mansur Yavaş’a takdim edildi.

Böylelikle Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi'nin tüm insanlığın yararı adına korunması gereken kültürel ve doğal varlıklar olduğu tescillenmiş oldu.

gordion.jpg

YAVAŞ'A TAKDİM EDİLDİ

Konuyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir’den bir açıklama yapıldı. ABB’nin x hesabından yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Gordion Antik Kenti ve Altındağ ilçesi Ulus bölgesinde bulunan Aslanhane Camisi’nin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne kabulüne ilişkin hazırlanan sertifikalar; UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz tarafından Başkanımız Sn. @mansuryavas06'a takdim edildi. Sertifikalar ile Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi'nin tüm insanlığın yararı adına korunması gereken kültürel ve doğal varlıklar olduğu tescillendi.”

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.