ABB Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’ne gezi düzenliyor

ABB Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’ne gezi düzenliyor
Büyükşehir Belediyesi, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne giren Gordion Antik Kenti ile Arslanhane Camisi’ne gezi düzenliyor. Ücretsiz, dileyen katılabilecek.

Büyükşehir Belediyesi, yaptığı kültürel etkinliklere, bir yenisini daha ekliyor. Kent tarihine ve kültürüne sahip çıkan bir projeye daha imza atan Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan, Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’ne geziler düzenlemeye hazırlanıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri sayesinde Ankaralılar, başkentin tarihini yakından tanıma fırsatını bulacak.

2 ÖNEMLİ YAPI GEZDİRİLECEK

UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri kapsamında; Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Cami olmak üzere tarihe ışık tutan 2 önemli yapı gezdirilecek. Ankara Kalesi’nin eteklerinde yer alan, geçtiğimiz yıl UNESCO’nun, Dünya Mirası Listesi’ne alınan Arslanhane Cami’si ziyaret edilecek. 13’üncü yüzyıldan kalma, Anadolu Selçuklu dönemine ait olan Arslanhane Cami’nin, düzenlenecek geziler sayesinde Başkentlilere hikâyesi anlatılarak, yakından tanıması sağlanacak.

YAKINDAN TANINMASI SAĞLANACAK

Arslanhane Cami’nin yanı sıra Ankara’nın önemli ilçelerinden biri olan Polatlı, başkentlilerin bir diğer gezi durağı olacak. UNESCO’nun 2023 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti, ziyaretçilerin tarihi yakından tanımasına imkân sağlanacak. Polatlı’da bulunan 4500 yıllık Gordion Antik Kenti ve 13’üncü yüzyıldan günümüze kadar ulaşan Arslanhane Cami, tarihe ışık tutacak.

“UZMAN REHBERLER EŞLİK EDECEK”

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan gezilerde, başkentlilere; uzman rehberler eşlik edecek. Başkentliler gerçekleşecek olan tarihi ve kültürel gezilere herhangi bir ücret ödemeden katılım sağlayacak. Katılmak isteyen vatandaşlar ayrıntılı bilgi için (0312) 507 37 80 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgiye ulaşarak yerini ayırtabilirler.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.