Polatlı Arkeofilm Festivali’nde sahnelenecek: Kutlu Anka’nın Gordion’u

Polatlı Arkeofilm Festivali’nde sahnelenecek: Kutlu Anka’nın Gordion’u
Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenen “Arkeofilm Festivali”nde sahnelenmesi planlanan “Kutlu Anka’nın Gordion’u” adlı tiyatro oyunuyla ilgili bir paylaşım “Bu da ne böyle” dedirtti.

31 Mart’ta MHP yeniden aday göstermeyince CHP’nin adayı olan ve seçimi kazanan Mürsel Yıldızkaya yönetimindeki Polatlı Belediyesi’nin düzenlediği Arkeofilm Festivali’yle ilgili yaptığı bir paylaşım “Bu da ne böyle” dedirtti.

Eski MHP’li yeni CHP’li Mürsel Yıldızkaya başkanlığındaki Polatlı Belediyesi, 3-6 Ekim tarihleri arasında “Arkeofilm Festivali” düzenlemeye hazırlanıyor.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Belediye’nin hazırlıklarını sürdürdüğü festivalle ilgili olarak yaptığı bir paylaşım hayli dikkat çekti.
Bu, Festival’de sahnelenmesi planlanan “Kutlu Anka’nın Gordion’u” adlı tiyatro oyununa dair bir görüntüydü.

polatli-festival.jpg

KUTLU ANKA’NIN GORDİON’U

Frig Medeniyeti’nin tarihi başkenti Gordion’un tanıtımı doğrultusunda hazırlanmış bir oyun olduğu belirtilen “Kutlu Anka’nın Gordion’u”na ait görüntü korku ve heyecanı bir arada yaşatıyor. “Kutlu Anka’nın Gordion’u” adlı oyunun Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyen ve öğrencileri tarafından hazırlandığı öğrenildi.

polatli-belediyesi.jpg

AMAÇ, TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK

Oyunda emeği bulunan isimler amaçlarının “Gordion’u, Ankara’yı ve Türk kültürünü sanat aracılığıyla dünyaya tanıtmak” olduğunu söylüyor.

mursel-yildizkaya.jpg

BELEDİYE DUYURDU

Polatlı Belediyesi, sözkonusu festival ve festival kapsamında sahnelenecek olan “Kutlu Anka’nın Gordion’u” adlı oyunla ilgili şu açıklamayı yaptı: “3 - 6 Ekim tarihleri arasında Polatlımızda gerçekleştirilecek olan Arkeofilm Festivali’nde sahnelenecek ‘Kutlu Anka’nın Gordion’u’ Tiyatro Oyunu kapsamında; Belediyemiz, Gordion Vakfı ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile hazırlıklar devam ediyor.”

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.