“Hayvansever” derneklere son dakika golü: Ankara’da engellendiler

“Hayvansever” derneklere son dakika golü: Ankara’da engellendiler
2 Haziran’da Hayvanları Koruma Kanunu’na tepki göstermek üzere toplanacak derneklere Ankara Valiliğinden yasak geldi. Valilik gerekçe olarak güvenlik ve sınav derken; akıllara “diğer illerde güvenlik sorun olmayacak mı? Sınav olmayacak mı" soruları geldi.

Sahiplenilmeyen başıboş sokak köpeklerinin son çare olarak uyutulmasını öngören yasa taslağına karşı çıkan sözde hayvansever derneklere Ankara Valiliği’nden son dakika yasağı gelirken; birçok büyükşehirdeki Valiliklerden herhangi bir açıklama olmadı. Ankara Valiliği’nin kararını sosyal medya hesabından gözyaşlarıyla paylaşan Pawguard Sözcüsü Ayşe Taşkıran takipçilerine seslenerek yasak kararı verilmeyen illerde eyleme katılmalarını talep etti.

2024/05/22/basibos-sokak-kopegi.jpg

GÜVENLİK GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Patiguards sözcücü Ayşe Taşkıran Valiliğin kararının mesai bitim saati eline ulaştığını ve yasak gerekçesi olarak güvenlik ve düzenlenecek LGS sınavının gösterildiğini söyledi.

DİĞER İLLERE ÇAĞIRDI

Ayşe Taşkıran, “ Uğraşanlar sevinebilir delirebilir. Ben onlar hakkında hiçbir şey demeyeceğim Konuşmayacağım da. Vazgeçmeyin. Bütün mitinglere nereye yakınsanız katılın. Lütfen paylaşımlarınıza devam edin. Ben mitingleri paylaşacağım. Bilginiz olsun. Umrumda değil. Hakkımda derneğim hakkında benim hakkımda konuşulanlar umrumda değil. Canınız sağ olsun. Ben hiçbir şey demiyorum size” diye konuştu.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.