EGO’nun bakiye yükleme cihazları eror veriyor

EGO’nun bakiye yükleme cihazları eror veriyor
Ankara'da EGO'nun validatörlerde değişikliğe gitmesi nedeniyle metro istasyonlarındaki bakiye yükleme cihazları çalışmıyor. Çalışmayan cihazlar gişe önlerinde uzun kuyruklara neden oluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’nun validatörlerde değişikliğe gitmesinin ardından metro istasyonlarında bulunan “Smartbanko, minibanko” isimli bakiye yükleme cihazlarında da değişikliğe gidileceği belirtilmişti.

Bu değişiklik kapsamında hizmet vermeyen cihazlar nedeniyle metro istasyonlarında bulunan gişelerde uzun kuyruklar oluşuyor. AnkaraKart’ına dolum yapmak isteyen vatandaşlar cihazların çalışmaması nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Özellikle gişe bulunmayan İvedik ve Atatürk Kültür Merkezi gibi istasyonlarda, kartına yükleme yapamayan vatandaşlar metroya alınmıyor.

KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Metro istasyonlarında bulunan bakiye yükleme cihazlarının çalışmaması nedeniyle gişelerde uzun kuyruklar oluşuyor. Özellikle 15 Temmuz Kızılay istasyonunda yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor. Gişe önünde uzun kuyruklar oluştuğu görülen istasyonda vatandaşlar arasında tartışmalar çıkıyor. Özellikle gişe olmayan İvedik ve Atatürk Kültür Merkezi gibi istasyonlarda vatandaşlar mağdur oluyor. Kartına yükleme yapamayan vatandaşlar, kredi kartlarında da yeterli bakiye yoksa metro istasyonuna alınmıyor.

VATANDAŞ MAĞDUR

Kızılay istasyonunda bulunan bir esnaf, “Yaklaşık 15 gündür hiçbir banko çalışmıyor. 15 gündür insanlar yükleme yapmak için gişe sırası bekliyor. Normalde bile uzun kuyruklar oluyordu şimdi iyice arttı. Yaz ayları geldi havalar da ısındı. Vatandaş bu sıcak havada sırada beklerken ister istemez geriliyor ve birbiriyle tartışmaya başlıyor. 15 günde burada sayısız tartışma çıktı. Bu konunun hızla çözülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

MOBİL UYGULAMADAN YÜKLENEBİLİYOR

EGO, kullanıcılarına yaptığı açıklama ile EGO Cepte uygulaması ve internet sitesinden dolum yapılabileceğini belirtti. AnkaraKart’ında yeterli bakiyesi olmayan vatandaşlar bu yollar ile kartlarına dolum yapmaya devam edip yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçebiliyor. Mobil işlemlerden yapılan uygulamalarda yüklenen bakiyenin karta geçmesi 20 dakikayı buluyor. İstasyonda yükleme yapan vatandaşlar, 20 dakika beklemek zorunda kalıyor.

HEPSİ KAPALI

Metro istasyonlarında bulunan bakiye yükleme cihazları çalışmıyor. Bununla birlikte BANLİYÖ hattında bulunan bakiye yükleme cihazları da hizmet vermiyor. Gişe bulunmayan yerlerde vatandaşlar mağdur olurken çözüm üretemeyen vatandaşlar metro ve trene alınmıyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.