Beşikçioğlu’nun “köpek” açıklaması tepki çekti

Beşikçioğlu’nun “köpek” açıklaması tepki çekti
Günden güne büyüyen başıboş sokak köpeği sorununa karşı gündeme gelen “uyutma” düzenlemesi, belli çevrelerde rahatsızlık oluşturdu. Bu çevrelere Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu da katıldı.

Tarkan ve Sezen Aksu’nun ardından 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu’na tepki gösterenler kervanına Erdal Beşikçioğlu da katıldı. Tarkan, “Acı reçetenin faturası, can dostlarımıza ödetilemez” diyerek tepkisini gösterirken; Sezen Aksu “Neden akla ilk yok etmek gelir” dedi. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ise “Öldüren değil, yaşatan yasa istiyoruz” yazılı paylaşımla tepkisini dile getirdi. Beşikçioğlu’na destek verenler de oldu tepki gösterenler de…

tarkan-sezen-aksu.jpg

KERVANA KATILDI

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikle başıboş sokak köpeklerinin önce toplanarak barınaklarda kısırlaştırılması, ardından sahiplendirilmesi, eğer 30 gün içinde sahiplenen çıkmazsa uyutulmaları öngörülüyor.

Gündeme gelen yeni yasa teklifiyle ilgili belli çevrelerden tepkiler geliyor. Bazı ünlü isimlerin öncülük ettiği tepkilerde Tarkan “Acı reçetenin faturası, can dostlarımıza ödetilemez” yazan paylaşıma destek vererek “Ne kadar doğru” derken; Sezen Aksu da “Neden benim sevgili ülkemde çare ararken akla ilk yok etmek gelir” dedi.

Sanatçı kişiliğiyle bilinen Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da tepki gösterenler kervanında yerini aldı.

erdal-besikcioglu.jpg

YAŞATAN YASA İSTEDİ

Erdal Beşikçioğlu, yeni yasada “en son çare” olduğu vurgulanarak belirtilen uyutulma çözümüne sert tepki gösterdi. Beşikçioğlu, “Öldüren değil, yaşatan yasa istiyoruz” dedi.

erdal-besikcioglu-001.jpg

“ÖNCE İNSAN”

Beşikçioğlu’nun yaptığı paylaşıma destek verenler kadar tepki gösterenler de oldu. Beşikçioğlu’na gelen tepkilerde vatandaşlar “Vallaha kusura bakmayın popülist davranmasın kimse. Sokaklar çocuklarındır köpeklerin değil”, “Sizin öncelikli göreviniz görev yaptığınız il ve ilçelerde İNSAN!!!! Huzur ve güvenliğini sağlamak, insan!!!! Parçalayıp yiyen hayvanların değil!!!! İnsan olmanın şuuruna davet ediyorum. Ha alıp evine cebinden beslersin o da senin bileceğim iş” cümlelerini kullandı.

Köpek ve kedilere olan sevgisiyle bilinen ve seçim sürecinde hayvanlarla ilgili bir takım vaatlerde bulunan Beşikçioğlu, geçtiğimiz hafta da 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlenen Melek Mosso konserinde yaptığı dansla gündeme gelmişti.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.