ASKİ’den apartman yönetimlerine depo uyarısı

ASKİ’den apartman yönetimlerine depo uyarısı
ASKİ, apartman depolarıyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. ASKİ açıklamasında, şehir şebeke suyunun sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde tüketilebilmesi için, apartman depolarının yılda en az 2 defa temizlenmesi gerektiği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), apartman yönetimlerine önemli bir depo uyarısı yaptı.

Ankara’da yaklaşık 2.5 milyon abonesi olan ASKİ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile apartman depoları hakkında çarpıcı bir uyarıda bulundu.

YILDA EN 2 DEFA TEMİZLENMELİ

“Temiz depo”nun “sağlıklı su” anlamına geldiğine vurgu yapılan ASKİ açıklamasında, şehir şebeke suyunun sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde tüketilebilmesi için, apartman depolarının yönetmelik gereği yılda en az 2 defa temizlenmesi gerektiği ifade edildi.

ASKİ’den yapılan uyarı şöyle:

“TEMİZ DEPO, SAĞLIKLI SU

2 buçuk milyonu aşkın abonesine, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği (AB) standartında içme ve kullanma suyu sağlayan ASKİ UYARIYOR❗

Şehir şebeke suyunun sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde tüketilebilmesi için, apartman depolarının yönetmelik gereği yılda en az 2 defa temizlenmesi gerekiyor.”

KESİNTİLERE KARŞI TEDBİR

Ankara’da özellikle yüksek katlı yeni apartman binalarında büyük su depoları bulunuyor. ASKİ suyu bu depolarda tutulup, buradan katlardaki dairelere basılıyor. Depo şamandıra sayesinde sürekli dolu kalıyor. Böylelikle olası su kesintilerinde apartman sakinleri susuz kalmamış oluyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.