Ankaralılar dikkat: Bu saatlerde toplu ulaşım daha ucuz

Ankaralılar dikkat: Bu saatlerde toplu ulaşım daha ucuz
Ankara’da EGO Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği uygulamayla, toplu ulaşımı belirlenen saat aralığında kullanan vatandaşlar daha düşük ücret ödüyor. İşte detaylar…

Ankara’da her gün yüz binlerce kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarında ‘indirimli tarife’ uygulaması başlatılmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü’nün Nisan 2022’de başlattığı uygulama devam ediyor.

otobus.jpg

2 TL DAHA UCUZ

Vatandaşların ulaşım giderlerinin hafifletilmesi ve Ankara’daki trafik yoğunluğunu azaltmak için başlatılan indirimli tarife uygulaması yalnızca sabah saatlerinde geçerli.

EGO Genel Müdürlüğü, sabah 06.00 ile 06.45 saatleri arasında otobüs, metro, Ankaray ve Başkentray’da tam biniş ücretinin 15 TL yerine 13 TL olarak uygulandığını açıkladı. Böylece bu saat aralığında toplu ulaşımı kullanan vatandaşlar 2 TL daha ucuz fiyatla seyahat ediyor. Uygulamanın indirimli kart kullanan vatandaşlar için geçerli olmadığı ifade edildi.

validator.jpg

ANKARA ULAŞIM ÜCRETLERİ

Başkentte toplu ulaşım ücretlerine son zam Temmuz 2023’te yapıldı. Zammın ardından tam biniş ücreti 15.00 TL, indirimli biniş ücreti 7,50 TL oldu. Sınırsız biniş aylık öğrenci abonman ücreti ise 220 TL’ye yükseldi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.