Ankaralı gazeteciler Tokat’ta: Kültür muhabirleri sahada

Ankaralı gazeteciler Tokat’ta: Kültür muhabirleri sahada
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği öncülüğünde gazetecilerin turizm buluşmaları devam ediyor. Başkentli basın mensupları beşinci gezi kapsamında Tokat’a çıkarma yaptı, şehrin tarihi yapılarını gezdi.

Yeşilırmak Havzası'nın bereketli toprakları üzerinde kurulu olan ve 6 bin yıllık tarihi boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi haline gelen, 14 devleti ve birçok beyliği bünyesinde barındırmış Tokat, kültür ve sanat muhabirlerini ağırladı.

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarının beşincisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Kültür Sanat Muhabirleri Derneği öncülüğünde Tokat’ta gerçekleşti.

Gezi boyunca Tokat’ın tarihi güzellikleri incelenerek 6 bin yıllık tarih mercek altına alındı. Başkentli basın mensupları Tokat’ın zengin kültürel mirasında unutulmaz bir yolculuğa çıktı. Anadolu’nun zengin kültürel mirasında yolculuğa çıkan gazeteciler, şehrin tarihini derinlemesine inceleme fırsatı buldu.

İLK DURAK “ZİLE”

Tokat gezisinin ilk durağı yeşilliği ve pekmezi ile ismini duyuran Zile ilçesi oldu. Zile Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen gezide,meşhur bağ evleri ve ismini çivisiz olması ile duyuran Elbaşoğlu Cami hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi verildi.

Basın mensuplarına kahvaltıda ikram edilen zile pekmezi damakları şenlendirdi. Sonrasında Zile Kalesi ziyaret edildi. İçerisinde bulunan müzede Tokat halkının yöresel araç gereçleri kronolojik sıraya göre incelendi.

Basın mensupları Zile ziyareti sonrasında Tokat Valiliği ev sahipliğinde Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin açılış programına katıldı.

3-003.jpg

ŞEHRİN TARİHİ ATMOSFERİ SOLUNDU

Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmalarının ikinci gününde Tokat merkezde bulunan Arastalı Bedesten Arkeoloji Müzesi, Yağbasan Medresesi (Tarihi İslam ve Bilim Tarihi Müzesi), Şehir Müzesi, Ulu Cami, Atatürk Evi, Tokat Mevlevihane Müzesi ve Saat Kulesi, Yüksek Kahve Demokrasi Müzesi, Taşhan ve Latifoğlu Konak incelenerek şehrin tarihi atmosferi solundu.

Doğal güzelliklerinin ve tarihi yapısının yanı sıra yöresel lezzetleri ile öne çıkan Tokat, 3 gün süren gezi boyunca basın mensuplarından takdir topladı.

Zile pekmezi ile tatlı bir başlangıç yapan gazeteciler, et dolması, cevizli bat, patlıcan kebabı, madımak, katıklı çorba gibi farklı lezzetleri deneyimledi.

1-003.jpg

GÖKDEMİR, MÜJDEYİ VERDİ

Gezisinin son gününde, Dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından birisi olan Ballıca Mağarası yerinde incelendi. Mağara hakkında geniş çaplı bilgi edinen basın mensupları, Tokat’ın diğer önemli doğa güzelliklerinden Ocaklı Şelalesi’ni gözlemledi.

Son olarak tarihi dokusu ile Tokat’ta önemli bir yere sahip olan Mahperi Hatun Kervansarayı’nı ve Tarihi Hıdırlık Köprüsü ziyaret edildi. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Tokat gezisi ile 2024 yılı kapsamındaki Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmalarının sona erdiğini aktardı. Gökdemir, gelenekselleşen gezilerin 2025 yılında sürpriz şehirler ile devam edeceğinin müjdesini verdi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.