Ankara’da kuduz riski: Valilik teyakkuza geçti

Ankara’da kuduz riski: Valilik teyakkuza geçti
Yaşama Tutunanlar Derneği Kurucu Başkanı Buket Özgünlü’nün Şanlıurfa’dan kuduz riskli 35 sokak köpeğini Ankara’ya getirdiği iddiası üzerine Valilik teyakkuza geçti.

Bazı sözde hayvanseverler, sokak köpeklerinin insanlara yönelik saldırılarını görmezden geldikleri gibi kuduz riskine de çanak tutabiliyorlar. Buna son örnek Yaşama Tutunanlar Derneği Kurucu Başkanı Buket Özgünlü tarafından sergilendi.

Buket Özgünlü'nün Şanlıurfa’dan kuduz riskli 35 sokak köpeğini kaçırıp, Ankara’ya getirdiği iddia edildi. Bunun üzerine Valilik teyakkuza geçti.

İddiaya göre, sosyal medyada “köpekvelisi” kullanıcı adıyla tanınan Yaşama Tutunanlar Derneği Kurucu Başkanı Buket Özgünlü, Şanlıurfa’da kuduz riski taşıyan 3’ü yasaklı ırk 35 sokak köpeğini barınaktan kaçırarak, Ankara’ya getirdi. İddiaları ihbar kabul eden Ankara Valiliği teyakkuza geçildiğini bildirdi.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

köpekvelisi” kullanıcı adıyla sosyal medya hesabında paylaştığı videoda 3’ü yasaklı ırk 35 taneye yakın sokak köpeğini Ankara’ya getirmek üzere yola çıktığını belirten Yaşama Tutunanlar Derneği Kurucu Başkanı Buket Özgünlü’nün kuduz riskli köpekleri Ankara’ya getireceği iddia edildi.

Ankara Valiliği, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Hastalık taşıyan köpeklerin İlimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, Kolluk Kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa Batıkent Mahallesi'nde sokak köpeğinin ısırdığı kişinin ihbarıyla başlayan ve sonrasında yapılan kontrollerde söz konusu köpeğin kuduz testi pozitif çıkmış bölgedeki iki yerleşim yeri karantinaya alınmıştı. Ardından yaşanan olaylarda sözde sokak köpeklerinin kimliği belirsiz kişilerce öldürüldüğü ve işkence gördüğü iddia edilmiş ve Şanlıurfa Valiliği iddiaları yalanlamıştı. Daha öncesinde de Buket Özgünlü Ankara’da engelli sokak köpeklerine kurduğu barınakla bilinmekle birlikte Hayvanları Koruma Kanunu’na karşı tepki gösterdiği videosuyla gündeme gelmişti. Özgünlü, o videosunda “Avrupa’nın alacaksanız iyi yönlerini örnek alın” demişti.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.