Ankara’da kuduz köpek operasyonu: Sorumlular gözaltına, köpekler karantinaya

Ankara’da kuduz köpek operasyonu: Sorumlular gözaltına, köpekler karantinaya
Kuduz riski nedeniyle karantina altındaki 3’ü yasaklı ırk 35 sokak köpeğini Şanlıurfa’dan Ankara’ya kaçıran sözde hayvan hakları savunucuları hakkında işlem yapıldı. Kuduz riski taşıyan sözkonusu köpekler ise Ankara’da karantinaya alındı.

Sosyal medyada “köpekvelisii” kullanıcı adıyla tanınan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü’nün kuduz riskli köpekleri Şanlıurfa’dan Ankara’ya kaçırmasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Sözkonusu sözde hayvan hakları savunucuları hakkında işlem yapılırken, kuduz riski taşıyan köpekler Ankara’da karantinaya alındı.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Şanlıurfa’da yaşanan kuduz vakalarının ardından sosyal medya hesabından bölgeye gittiğini açıklayan “köpekvelisii” kullanıcı adlı Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü, yayınladığı videoda “Şu anda toplam 35’e yakın sokak hayvanı aldık. 3 tane de yasaklı ırk. Hastaydı onları aldık. Onlar da aracımıza yüklendi. Hepsi Ankara’ya doğru yola çıktı. Kliniklere girişleri yapılıp kısırlaştırılıp tedavileri olacak. Böyle kısa bir bilgi vermek istedim. Şimdi başka bir ilçeye geçiyorum. Bilgi vermek istemiyorum. Çünkü gittiğimizde hazırlıklı olmalarını istemediğim için” diyerek, suçunu itiraf etmişti.

İHBAR KABUL EDİLDİ

Gündem olan videonun ardından kuduz riskli köpekleri Ankara’ya getirdiğini söyleyen Buket Özgünlü için Ankara Valiliği harekete geçti. Valilik’ten yapılan açıklamada “Hastalık taşıyan köpeklerin İlimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, Kolluk Kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız” denildi.

ankara-valiligi.jpg

SORUMLULAR GÖZALTINA, KÖPEKLER KARANTİNAYA

Ve Valilik’ten bir açıklama daha geldi. Valilik ve Emniyet kuvvetlerinin çalışmaları sonucu Buket Özgünlü ve beraberindeki kişilerin yakalanarak gözaltına alındığı, köpeklerin ise karantina altına alındığı bildirildi.
Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada “İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

KUDUZ DEĞİLLERMİŞ!

Dernek Başkanı Buket Özgünlü gündeme gelen Ankara’da kuduz riski iddiası üzerine sosyal medya hesabından “Demet” adlı arkadaşı aracılığıyla yaptığı paylaşımda kuduz köpeklerin teslim alınamayacağını ve hepsinin sahiplendirme tutanaklarının bulunduğunu savunarak “Bizim canları aldığımız barınak karantina bölgesine ait barınak değildi. Biz buna rağmen çeşitli hastalıkları olduğu için hepsini tek bir klinikte karantina altına aldırdık. Süreçleri sonlanana kadar karantinada kalacaklar” demişti.

kuduz-kopek.jpg

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’da yaşanan kuduz olaylarında Eyyübiye ilçesinde 2 mahalle karantinaya alındı. Ardından yaşanan gelişmelerde; kuduz olaylarının ardından ildeki sokak köpeklerinin işkenceye uğradığı ve katledildiği iddiaları ortaya atıldı. Şanlıurfa Valiliği ise iddiaları yalanladı. Sosyal medyada gündeme gelen konunun ardından Yaşama Tutunan Patiler Deneği Başkanı Buket Özgünlü Pazar günü gece saatlerinde Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktığını açıklamıştı.

Bu arada, Buket Özgünlü emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.