Hükümet sahipsiz köpeklerin uyutulması fikrinden vaz mı geçiyor?

Hükümet’ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ve “sahiplenilmeyen başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasını” öngören yasa taslağında yumuşama sinyalleri gelmeye başladı.

AK Partili bakanlardan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ve “sahiplenilmeyen başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasını” öngören yasa taslağında yumuşama sinyalleri gelmeye başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sözkonusu taslağın henüz netleşmediğini belirterek, bir orta yolun bulunacağını söyledi.

BAKAN’DAN “ORTA YOL” ÇIKIŞI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis’te basın mensuplarının “sokak köpekleriyle ilgili düzenlemeye” ilişkin sorularını cevapladı.

Sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili Tarım, İçişleri ve Adalet bakanlıklarının birlikte hazırladığı yasa taslağı çalışmasının AK Parti TBMM Grubu'nda değerlendirildiğini açıklayan Bakan Tunç, orta yolun bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

"İNSANLARIN CAN DOSTLARI"

Dilleri olmayan, dertlerini anlatamayan hayvanların, insanların can dostları olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz Tunç, hayvanları koruma konusundaki kararlılıklarına dikkati çekerek, hayvanlara zarar verenlere yönelik cezaların artırılmasına dair düzenlemelerin hayata geçirildiğini hatırlattı. Kedi ve köpeklere eziyet eden sanıkların yargılandığını, hapis cezası aldıklarını söyleyen Tunç, "Dolayısıyla hayvanların korunması konusunda hassas olduğumuzu öncelikle belirtmek istiyorum. Sokakta başıboş köpeklerin özellikle insanlara zarar verdiklerini de hep beraber üzülerek görüyoruz. Ölen vatandaşlarımız, okula gidemeyen çocuklarımız, sabahları namaza gidemeyen vatandaşlarımız var. Dolayısıyla sokakların da korunaklı olması lazım." dedi.

“TASLAK HENÜZ NETLEŞMEDİ”

Hem insan hem de hayvan sağlığının korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz Tunç, şöyle konuştu: "TBMM'deki milletvekillerimizin bir orta yolu bulacağına yürekten inanıyoruz. Hem hayvanlarımızın özellikle birbirlerine zarar vermemesi lazım, işkence etmemeleri lazım, büyük hayvanlar küçüklere. Hem de insanların sokakta korunması lazım. Bu konuda taslak çalışması henüz netleşmeden 'Şu olacak, bu olacak.' dememiz de mümkün olmaz ama burada özellikle insan sağlığını korumaya yönelik de birtakım tedbirlerin alınması lazım. Belediyelere özellikle bu konuda görevler ve yetkiler verilmesi lazım. Bu konuda görevli kişilerin ve yaptırımların net bir şekilde belirlenmesi lazım. Barınakların artırılması ve özellikle yapımıyla ilgili birtakım maddi destekler oluşturulması gerekiyor. Bu konudaki çalışmaları elbette ki milletvekillerimiz gerçekleştirecekler ve en doğru kararı vereceklerdir. Biz, buna inanıyoruz."

BAKAN KOCA: GÖNLÜM RAZI DEĞİL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, bir taraftan kuduz vakalarındaki artıştan dert yanmış diğer taraftan ise “Sokak köpeklerinin uyutulmasına gönlüm razı değil” demişti. Bakan Koca’nın bu sözlerine köpek terörüne karşı verdiği mücadelede ile bilinen STK’lar ile akademisyenlerden tepki gelmişti.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri