Narin olayında AK Partili Vekil gelişmesi: Tanık olarak dinlensin

Türkiye’nin konuştuğu Narin olayıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Narin’in katledilmesi olayı Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili için de “tanık olarak dinlenmesi” talebinde bulunuldu.

Günlerdir Türkiye’nin gündeminde olan Narin olayıyla ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı. Narin’in katledilmesi olayı Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili için de “tanık olarak dinlenmesi” talebinde bulunuldu.

Bu şok talebin sahibi, geçtiğimiz aylarda TBMM’de sokak köpekleri için ortalığı ayağa kaldırıp, hayvan severlik taslamasıyla gündeme gelen TİP Milletvekili Sera Kadıgil.

GALİP ENSARİOĞLU NE DEMİŞTİ?

Terör partisi HDP-DEM’e yakınlığı ile bilinen TİP‘li Sera Kadıgil, Aile Bakanlığı’nın cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun “Narin olayıyla ilgili olarak bilip de söyleyemedikleri" için tanık olarak dinlenmesini istedi.

AK Partili Galip Ensarioğlu, Narin olayıyla ilgili açıklamalarda bulunurken "Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz" demişti.

TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in, Narin olayında Hükümet’i töhmet altında bırakmaya yönelik soruları şöyle:

1. Narin’in kardeşleriyle ilgili bugüne dek Bakanlığınız ne tür bir koruma önlemi almıştır? Çocukların akıbeti nedir?

2. Narin’in ablasının ölümünün soruşturmaya dahil edilmesi yönünde bir talebiniz ya da çalışmanız olmuş mudur?

3. Söz konusu köyde kaç çocuk yaşamaktadır? Bu çocukların yaş ve cinsiyet dağılımı nedir? Çocukların kaçı eğitim içerisinde yer almaktadır? Eğitim içerisinde yer alan çocukların cinsiyet ve yaş dağılımı nedir?

4. Söz konusu köyde bugüne dek kaç çocuğun şüpheli bir şekilde kaybolduğu, kaç çocuğun intihar ettiğine ilişkin bir veri ve değerlendirme çalışması başlatılmış mıdır?


5. 8 yaşındaki Narin’in cenaze töreninde erkeklerin yoğunlukta olması ve tabutunun üstüne gelinlik duvağı serilmesi hususu Bakanlığınız tarafından dikkate alınarak köyde çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler ile ilgili bir soruşturma başlatılacak mıdır?

6. Narin’in yakının ve Milletvekili Ensarioğlu’nun sözlerinin araştırılması için herhangi bir hukuki girişimde bulunulacak mıdır?

7. Cenaze bekleme salonunun önünde susturulmaya çalışılan ve şiddete maruz bırakılan kadının akıbeti nedir? Yakınları tarafından hayata kast veya kötü muameleye maruz bırakılıp bırakılmadığı konusunda, kamuoyuna yansıyan görüntüleri dikkate alarak hakları ve hukuki imkanları konusunda bilgilendirme yapılacak mıdır?

8. 2023 yılı Adalet Bakanlığı verilerine göre savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosya sayısı 66 bin 138, Mahkemelerde görülen çocukların cinsel istismarı dava sayısı 14 bin 919 mahkum olan kişi sayısı ise sadece 7 bin 88 iken bu tablonun somut olarak yaşandığı yerlerden biri olma iddiasını köyde bulunan çocuklarla ilgili Bakanlığınız bugüne dek “sürecin bizzat takipçisi” olma vaadi dışında ne yapmıştır, köyde çocuklar açısından neler yaşandığını araştırmak üzere Bakanlığınıza bağlı kaç müfettiş ve uzman görevlendirmiştir, ne yapmayı planlamaktadır? Bakanlığınızın görevi” kutsal aile masalları” anlatmaktan ibaret midir?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri