Takasbank Genel Müdürü’nün oğlu evlendi: Nikahını Murat Ercan kıydı

Takasbank Genel Müdürü’nün oğlu evlendi: Nikahını Murat Ercan kıydı
Takasbank Genel Müdürü Yunus Arıncı’nın oğlu Semih dünya evine girdi. Semih ile Sinem çiftinin nikahını Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan kıydı.

Takasbank Genel Müdürü Yunus Arıncı’nın oğlu Semih Arıncı, dünya evine girdi. Siyaset dünyasından çok sayısı önemli ismin katıldığı Semih-Sinem çiftinin nikahını Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan kıydı.

MUTLULUKLAR DİLEDİ

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, x hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli misafirlerin şahitliğinde; Takasbank Genel Müdürü Yunus Arıncı’nın oğlu Semih ile Sinem kardeşlerimizin nikah akdini gerçekleştirdik. Genç çiftimizi tebrik ediyor, kendilerine ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

Yunus Arıncı, Haziran 2024’te Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanlığından Takasbank Genel Müdürlüğü’ne atanmıştı.

TAKASBANK NEDİR?

Takasbank, tam ismiyle Türkiye Takas ve Saklama Bankası’dır. Takasbank sıradan bir banka gibi çalışmaz. Şubeleri yoktur. Maaş hesabı veya vadeli hesap açamazsınız. Takasbank’ta (takas kredisi hariç) kredi çekemezsiniz. Yapısı itibariyle bir banka gibi çalışsa da sadece para piyasalarındaki takas karşılıklarını saklamak amacıyla kurulmuş ve bu amaç doğrultusunda çalışmaktadır.

Takasbank’ın statüsü, Türkiye’deki İller Bankası, Türk Eximbank ve Türkiye Kalkınma Bankası gibi, belli bir amaca yönelik olarak, kamu bankası olarak kurulmuş kalkınma ve yatırım bankaları statüsündedir. BDDK’ya tabidir ve BDDK’nın düzenlemelerine uyar, BDDK’nın denetimi altındadır.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.