Roma, Bizans ve Osmanlı'ya şahitlik eden "Kale" takibe alındı

Roma, Bizans ve Osmanlı'ya şahitlik eden "Kale" takibe alındı
Ankara Beypazarı'nda Tabanlıoğlu Kalesi olarak bilinen tarihi yapıyı geniş çaplı heyet ziyaret etti. Tarihi Galatlara kadar uzanan ve savunma amaçlı olarak inşa edilen kalenin Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde kullanıldığı biliniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ankara'da bulunan tarihi ve arkeolojik eserlere yönelik saha çalışmaları kapsamında ilçemizde yürütülmekte olan teknik çalışmaları Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz yerinde inceledi. Bu kapsamda Adaören Mahallesinde bulunan Tabanlıoğlu Kalesi olarak bilinen kalede Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tolga Bozkurt ve ekibi ile birlikte Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Gürer, İlçe Jan. Komutan Vekili Berkay Bakkal ve Adaören Mahalle Muhtarı Yusuf Ok eşliğinde incelemelerde bulunuldu.

1-006.jpg

TAKİPÇİ OLUNACAK

Tarihi Galatlara kadar uzanan ve savunma amaçlı olarak inşa edilen kalenin Roma, Bizans ve Osmanlı Dönemlerinde kullanıldığı biliniyor.

Kaymakam Vedat Yılmaz yaptığı açıklamada “Adaören Mahallemizdeki Tabanlıoğlu Kalesi, eser yapısı itibariyle orijinal ve nitelikli varlığını koruması nedeniyle koruma altına alınması gereken önemli bir tarihi eserdir. Ayrıca kale eteklerinden akan Kirmir Çayının bulunduğu vadinin de sahip olduğu panaromik doğa silüeti ile görülmeye değer turizm destinasyon noktalarından biridir. Bu tarihi kalede başta arkeolojik çalışmalar ve kalenin korunmasına dönük restorasyon ve restitüsyon projelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde hazırlanması ve yürütülmesi sürecinde takipçi olacağız.” dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.