Mehmet Âkif nesli Ankara'da buluşuyor: Merhum D. Mehmet Doğan anılacak

Mehmet Âkif nesli Ankara'da buluşuyor: Merhum D. Mehmet Doğan anılacak
Mehmet Âkif Ersoy’un fikirleri, “Âsım 100 Yaşında Bilgi Şöleni Etkinliği” kapsamında üniversite öğrencilerinin katılımıyla Ankara’da gündeme taşınıyor. Etkinlik, TYB Şeref Başkanı Merhum D. Mehmet Doğan’ın aziz hatırasına ithafen düzenlenecek.

Mehmet Akif Ersoy’un fikirleri, “Âsım 100 Yaşında Bilgi Şöleni Etkinliği” kapsamında üniversite öğrencilerinin katılımıyla Ankara’da gündeme taşınıyor. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şeref Başkanı Merhum D. Mehmet Doğan’ın aziz hatırasına ithafen düzenlenen etkinlik, 20-22 Eylül tarihlerinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Bilgi şölenine Türkiye’nin farklı şehirlerinden 100 üniversite öğrencisi katılacak. Etkinliğin ilk günü akşam yemeği ve tanışma toplantısıyla başlayacak. İkinci gün ise açılış konuşmaları ve çeşitli akademik oturumlarla devam edecek.

1-005.jpg

AKADEMİK OTURUMLAR

21 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek oturumlarda, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı gibi isimler açılış konuşmalarını yapacak. Ardından Mehmet Akif Ersoy’un eserleri ve "Âsım" adlı eseri üzerine akademik tartışmalar düzenlenecek.

İlk oturumda, Dr. Celal Fedai, Dr. Necmettin Turinay ve Ercan Yıldırım gibi isimler, Mehmet Akif’in şiir poetikası ve “Asım” karakteri üzerine önemli sunumlar yapacak. Gün boyunca sürecek diğer oturumlarda ise Mehmet Akif’in şiir anlayışı, Asım’ın bugünkü yansımaları ve eserin gençliğe yönelik mesajları detaylı bir şekilde ele alınacak.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.