Kaman’ın bir köyünde o uygulama kaldırıldı: Bizde de kaldırılsın

Kaman’ın bir köyünde o uygulama kaldırıldı: Bizde de kaldırılsın
Kaman’ın bir köyünde cenazelerdeki o gelenekle ilgili dikkat çeken bir karar alındı. Ömer Kahya Köyü’nde cenaze pidesi kaldırıldı. Sosyal medyada büyük destek gören karar üzerine diğer köylerden “bizde de kaldırılsın” talepleri yükseliyor.

Cenazelerde gelenlere pide-ayran ikramıyla ilgili tartışmalar sürerken, Kaman’ın bir köyünde dikkat çeken bir karar alındı. Kaman’ın Ömer Kahya Köyü’nde cenaze pidesi kaldırıldı. Sosyal medyada büyük destek gören karar üzerine diğer köylerden “bizde de kaldırılsın” talepleri yükseliyor.

BRANDALI DUYURU

Ömerköyü / Omarköyü olarak da anılan Ömer Kahya Köyü’nde, cenaze törenlerinde yıllardır süregelen pide ikramının kaldırılması kararlaştırıldı. Köy muhtarı ile ahali biraraya gelip, konuyu istişare ettikten sonra böyle bir karar aldı. Omarköyü sakinleri kararı “Cenaze pidesi kaldırılmıştır” yazılı bir branda ile duyurdu.

ACISINI YAŞASINLAR

Karara gerekçe olarak, cenaze sahiplerinin acılarını yaşamaları gerekirken, pide yaptırma telaşına düşmeleri gösterildi. Cenaze pidesi yaptırmanın ayrıca kimi cenaze sahiplerini maddi olarak zor duruma soktuğu kaydedildi.

Omarköyü muhtarı "Cenaze törenlerinde pide ikramını kaldırarak, acılı günlerde ailelere daha fazla destek olmayı amaçlıyoruz. Bu karar, hem ekonomik bir yükü azaltacak, hem de cenazelerin daha anlamlı geçmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

cenaze-pidesi-omerkoyu.jpg

ÇEVRE KÖYLERDEN DESTEK

Ömerköyü nüfusuna kayıtlı olup Ankara gibi illerde ikamet eden vatandaşlarca da yerinde bir karar olarak değerlendirilen karar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Omarköyü’nde alınan karara çevre köylerden de destek gelmeye başladı.

ESKİDEN KOMŞULAR YEMEK GETİRİRDİ

Sosyal medyada yapılan yorumlarda “Bizim köyde de kaldırılmalı. Cenaze sahibi gelenleri doyurmakla uğraşmamalı, acısını yaşamalı” denildi.

Kimi vatandaşlar da, eskiden komşuların cenaze evine yemek getirdiğini, gelenlere bu yemeklerin ikram edildiğini, tüm sürecin konu komşular tarafından organize edildiğini, cenaze sahiplerinin acılarını yaşadıklarını anlattı ve “Bugün de böyle olsa keşke” diye ekledi.

DURUMU İYİ OLANLAR VEREBİLİR

Bazı vatandaşlar da, maddi manevi durumu iyi olup yemek vermek isteyen cenaze sahiplerinin her türlü yemeği verebileceği, buna kimsenin mani olmayacağını olamayacağını kaydettiler.

"GELENLER AÇ BIRAKILDI" DERLER

Diğer taraftan bazı vatandaşlar ise, kararı eleştirerek "Dışarıdan gelenler oluyor, onlar aç mı kalacak? Gelenler aç bırakıldı diye lafı olur" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.