İnternette karşınıza çıkabilir: Bu reklamlara sakın aldanmayın

İnternette karşınıza çıkabilir: Bu reklamlara sakın aldanmayın
Vatandaşlara 25 metrekarelik parselleri 20 bin TL’den satıp; buralara kurulacak güneş panellerinden üretilecek elektrik için aylık 2 bin TL kira vermeyi taahhüt eden enerji şirketi görünümlü şahıslar hakkında şikayet yağıyor.

Telefon, kripto para ve çiftlik bankın ardından bu kez de güneş tarlası üzerinden dolandırıcılık iddiaları gündeme geldi. Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara ulaşan enerji şirketi görünümlü kişiler Ankara, Çorum ve Konya başta olmak üzere birçok ilde 25 metrekarelik parselleri 20 bin TL'den satarak, buralara kurulacak güneş paneli tarlalarından üretilecek elektrik için aylık 2 bin TL kira vermeyi taahhüt ediyor. Satış yöntemi olarak kooperatif görünümü veren ve vatandaşlara tapu vermeyen enerji şirketi görünümlü şahıslar, şu ana kadar binlerce kişiyi mağdur etti. Bir süre ödeme alan vatandaşlar nisan ve mayıs ayı itibariyle ödemelerini alamadıklarını ve sözde şirketlere ulaşamadıklarını söyledi.

ANAPARA GARANTİSİ VERDİLER

Sosyal medyada Kainat Enerji, Enerji Tarlası ve İhya Enerji adıyla ortaya çıkan reklamlar ile vatandaşlar dolandırıldığını iddia etti. Ortaya çıkan reklamlarda Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Çorum başta olmak üzere birçok ilde 25 metrekarelik parselleri 20 bin TL'den sattı. Buralara kurulacak güneş panelleriyle üretilen elektrikten aylık 2 bin TL kira vermeyi taahhüt eden şahıslara bir süre sonra birçok vatandaş ulaşılamadığını söyledi. Vatandaşlara 10 ayda anapara garantisi verilirken; birçok vatandaşa bir süre sonra kira ödemeleri yatırılmadı. Harekete geçen vatandaşlar birçok yorumda ve şikayet platformlarından sesini duyurmaya çalışıyor.

gunes-enerjisi-paneli.jpg

PARALARINI İSTİYORLAR

İddiaların odağındaki şahıslar hakkında Şikayetvar platformu üzerinden görüşlerini paylaşan vatandaşlar, “İhya Enerji hakkında iki ay önce kira ödemeli parsel bedeli bir kez hesabıma yattı, bir daha ses yok. Telefonlara da bakmıyorlar. Paramı geri istiyorum. Şikayetçiyim ”, “Kainat Enerji Holding'den yedi adet panel satın aldım ve Bilecik'te aynı Kainat Enerji Holding adına kiraya verdim. Kira gelirlerim ve panel ücretlerim ödenmiyor; bizler mağduruz, kimseye ulaşamıyoruz. Mesajlara cevap verilmiyor” İfadelerini kullandı.

EPDK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

“4 parsel alana 1 parsel hediye”, “Yeni müşteri getir bir parsel hediye” ve “Parsel al umre kazan” gibi sloganlarla vatandaşlara ulaşan şahıslarla ilgili yaşanan son gelişmelerde EPDK’nın suç duyurusunda bulunduğu biliniyor. İddiaların odağındaki şirketlerden İhya Enerji’nin resmi sitesinde avukatlar tarafından yapılan açıklamada, “Öncelikle ve önemle belirtmek gerekir ki Müvekkil Şirket; kurulduğu günden bugüne hukuka uygun ticari faaliyetler gerçekleştiren, vergisini gerektiği gibi ödeyen, ticareti layıkıyla yapan ve ticari faaliyetlerini gerçekleştirirken tek bir vatandaşımızı dahi mağdur etmeyen, hem kazanmayı hem de kazandırmayı ilke edinen başarılı işlere imza atan bir kuruluştur” denilirken; daha sonra bu açıklama kaldırıldı. Kainat Enerji’den yapılan açıklamada ise, şirketin faaliyetlerine devam ettiği belirtilerek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğu aktarılırken; Enerji Tarlası ile ilgili herhangi bir resmi açıklama veyahut resmi bir sayfa bulunamadı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.