Erkekleri Koruma Derneği Ankara'da eylem yapacak

Erkekleri Koruma Derneği Ankara'da eylem yapacak
Erkekleri Koruma Derneği aile yapısında denge sağlamak ve erkek haklarının görünürlüğünü artırmak amacıyla Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem düzenleyecek.

Erkekleri Koruma Derneği aile yapısında denge sağlamak ve erkek haklarının görünürlüğünü artırmak amacıyla Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem düzenleyecek. Dernek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışmalarında yalnızca kadın haklarına odaklanıldığını belirterek, erkeklerin haklarının göz ardı edilmesine tepki gösteriyor.

Dernek yetkilileri, mevcut yaklaşımların bakanlığı bir "aile bakanlığı" olmaktan çıkardığını, yalnızca kadın odaklı bir yapıya dönüştürdüğünü ifade etti.

2-002.jpg

BAKANLIK "BAKANLIK" OLMAKTAN ÇIKTI

Yapılan açıklamada, derneğin hedefinin kadın ve erkek hakları arasında eşitliği savunmak olduğu vurgulandı. Erkeklerin yaşamın her alanında karşılaştıkları sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten yetkililer, yarın saat 14:00’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde bir araya geleceklerini duyurdu.

Erkek haklarını savunmanın toplumda bir kutuplaşma oluşturma amacı taşımadığı, aksine kadın ve erkekler arasında adaletin tesis edilmesini hedeflediği vurgulandı. Erkeklerin ve kadınların el ele eşit bir gelecek inşa edebileceği mesajını veren dernek kamuoyunu ve basını eyleme destek vermeye davet etti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.