Burası Kırşehir’de; pek çok Kırşehirli bile bilmiyor: Tam 136 dönümden oluşuyor

Burası Kırşehir’de; pek çok Kırşehirli bile bilmiyor: Tam 136 dönümden oluşuyor
Kırşehir'de hayata geçirilen ve henüz pek çok Kırşehirlinin bile bilmediği, haberdar olmadığı dev proje görüntülendi. Tam 136 dönümden oluşuyor ve Eskişehir’in dünyaca ünlü Porsuk Çayı’nı akla getiriyor.

Kırşehir’de yaşayanların pek çoğunun bile bilmediği, haberdar olmadığı dev proje görüntülendi. Kırşehir'in merkezinde tam 136 dönümden oluşuyor ve Eskişehir’in dünyaca ünlü Porsuk Çayı’nı akla getiriyor.

40 bin nüfusuyla Kırşehir’in en büyük mahallesi olan Yenice’de hayata geçirilen dev projenin görüntüleri Belediye tarafından paylaşıldı.

selgah-deresi.jpeg

PORSUK ÇAYI’NI ANDIRIYOR

Kırşehir Belediyesi'nin paylaştığı videoya göre proje iki etaptan oluşuyor. İlk etabı 56 dönümlük alanı, ikinci etabı ise devamındaki 80 dönümlük alanı kapsıyor. Toplam 136 dönüm üzerinde planlanan dev proje ile Selgah Deresi, tıpkı Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi bir görüntüye kavuşturuluyor.

porsuk-cayi.jpg

(Eskişehir Porsuk Çayı)

İLK ETAP BAŞLADI

Projenin 56 dönümlük ilk etabının ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan firma çalışmalara başladı. Bu 56 dönümlük alanda parklar inşa ediliyor, ağaçlandırma yapılıyor, sosyal donatılar inşa ediliyor…

kirsehir-insaat.jpg

VE İKİNCİ ETAP: 80 DÖNÜM

İlk etabın ardından 80 dönümlük ikinci etaba başlanacak. İkinci etap projesi ile Selgah Caddesi’nden başlanarak Güzler Sulama Birliği'ne kadar uzanan hatta, Selgah Deresi etrafında ilk etabın devamı niteliğinde rekreasyon alanı oluşturulacak.

kir.jpg

(Selgah Deresi ve etrafı projenin tamamlanmasıyla böyle olacak)

HAYIRLI OLSUN

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, dev proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Şehrimizin en büyük mahallesi olan Yenice Mahalle'sine yeni bir yeşil alan kazandırıyoruz. Buradaki Kılıçlı Köprüsü'nden başlayarak derenin kenarından sağlı ve sollu olarak ve şu an birinci etap olan 56 bin metrekarelik alanın ihalesini gerçekleştirdik. Yer teslimini yaptık. Şu anda da firma geldi. Şantiyesini kurdu ve çalışmaya başladı. En kısa zamanda 80 bin metre kare ikinci etabı da yaptıktan sonra Yenice Mahallesi'ne yürüyüş alanlarıyla, sosyal donatılarıyla, kafeleriyle, tenis kortlarıyla, basketbol sahalarıyla, spor alanlarıyla güzel bir tesis kazandıracağız. Kırşehir'e hayırlı uğurlu olsun.”

selgah-deresi-projesi.jpeg

(Selgah Deresi ve etrafı projenin tamamlanmasıyla böyle olacak)

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.