Almanların yeni büyükelçisi tarihi Ankara'yı geziyor

Almanların yeni büyükelçisi tarihi Ankara'yı geziyor
Almanya’nın yeni Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg, X üzerinden yayımladığı video ile Türkiye'deki görevine ilişkin heyecanını dile getirdi. Sorg, Türkiye’nin tarihini keşfetmek için sabırsızlandığını belirterek, "Ankara Kalesi’yle başladım" dedi.

Almanya’nın Türkiye’deki yeni büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg, sosyal medya platformu X üzerinden yayımladığı video ile Türkiye'deki görevine ilişkin heyecanını dile getirdi.

Sorg, videoda Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek için sabırsızlandığını belirterek, "Ankara Kalesi’yle başladım" ifadelerini kullandı. Büyükelçi, Türkiye'nin zengin tarihini yakından tanımak istediğini vurguladı.

alman-heyeti.jpg

ERDOĞAN'I ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Almanya Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmişti. Kabulde, Sorg güven mektubunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunarak resmen görevine başlamıştı.

Büyükelçi Sorg, görevi devraldıktan sonra yaptığı açıklamalarda, Türkiye ve Almanya arasındaki güçlü bağların altını çizmişti. İki ülkenin milyonlarca insanın katkısıyla birbirine bağlı olduğunu ifade eden Sorg, "Türkiye ve Almanya, kendini her iki ülkede de evinde hisseden milyonlarca insan sayesinde birbirine bağlıdır. Bu ilişkileri her alanda daha da güçlendirmek benim için son derece önemli" demişti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.