81 ilden ve 41 ülkeden gazeteciler Ankara'da buluştu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Medya Programı kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından 81 gazeteci ile 41 ülkeden 120 yabancı basın mensubu Ankara’da bir araya geldi. Programda, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün anlamı, halkın demokrasiye sahip çıkma kararlılığı ve FETÖ ile mücadele tüm yönleriyle aktarıldı. Gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni ziyaret ederek şehitlerin hatırasını andı. TBMM’de düzenlenen anma törenine katılan basın mensupları, darbe girişiminde zarar gören alanları da yerinde inceledi. Programla, Türkiye’nin demokrasi zaferi dünya basınına anlatıldı.
HALKIN ZAFERİ DÜNYA BASININA ANLATILDI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Uluslararası Medya Koordinatörlüğü 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Ankara ve İstanbul’da kapsamlı bir medya programı düzenledi. 14 ila 18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen programa, Türkiye’nin dört bir yanından 81 gazeteci ve 41 ülkeden 120 yabancı basın mensubu olmak üzere toplam 200 gazeteci katılım sağladı. Program süresince şehitlerin hatırası anılırken, 15 Temmuz’un halkın kararlılığıyla kazanılmış bir demokrasi zaferi olduğu vurgulandı. Türkiye’nin darbe girişimi karşısındaki ortak iradesine dikkat çekilerek, toplumsal dayanışmanın önemi pekiştirildi. Uluslararası medya temsilcilerine ise FETÖ ile mücadelenin tüm boyutları aktarılarak, yalnızca bir darbe girişiminin değil, milletin geleceğine sahip çıkma iradesinin de dünya kamuoyuna gösterildiği ifade edildi.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ MÜZESİ ZİYARETİ
Gazeteciler, programın Ankara ayağında; ilk önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni ziyaret etti. Müze içeriği hakkında basın mensuplarına bilgi veren Müze Müdürü Ali Haydar Atalar, Türkiye’de ve dünyada darbelerin arka planına değinerek, 15 Temmuz’un ordu içindeki FETÖ yapılanması tarafından hayata geçirildiğini anlattı. Bu hain kalkışmanın, 35 savaş uçağı, 37 helikopter, 242 zırhlı araç, 3 fırkateyn ve yaklaşık 9 bin askeri personelle adeta bir ülkeye saldırı düzenler gibi planlandığını kaydeden Atalar, “Aziz milletimizin gösterdiği kahramanlık ve direniş, Türk demokrasi tarihinde darbelerle hesaplaşmanın simgesi olmuştur” dedi.
“DÜNYA DARBELER TARİHİNE ÖRNEK OLDU”
15 Temmuz direnişinin, güçlü bir lider etrafında birleşen milletin darbecilere geçit vermediğini vurgulayan Atalar, “Daha önce yaşanan darbelerde yönetim el değiştirirken, siyasetçiler idam ya da mahkum edilirken bu darbe girişiminde güçlü bir lider ve bu lider etrafında birleşen aziz millet darbecilere geçit vermemiştir. 15 Temmuz darbesi, kendisinden sonra Güney Kore ve Türkistan coğrafyasında yaşanan darbelerde de halka örnek olmuştur. Bu müze de yaşananları gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor” diye konuştu.
TBMM ZİYARETİ VE ANMA TÖRENİ
Müze ziyaretinin ardından gazeteciler, TBMM’ye geçerek 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı’na katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarını takip eden basın mensupları, darbe girişiminde zarar gören noktaları da yerinde inceledi. Ardından TBMM’nin içerisinde açılan Türkiye’nin Demokrasi Serüveni adlı sergiyi gezdiler. Uluslararası medya mensupları, 15 Temmuz’un Türkiye’nin demokrasi mücadelesindeki yeri hakkında kapsamlı bilgi edindi
Kaynak:haberilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.