MHP lideri Bahçeli’den UEFA’ya Merih tepkisi: Yanlı ve yanlış

MHP lideri Bahçeli’den UEFA’ya Merih tepkisi: Yanlı ve yanlış
UEFA’nın, Avusturya’ya attığı gol sonrası bozkurt işareti yapan milli futbolcumuz Melih Demiral hakkında soruşturma başlatması tepki topladı. MHP lideri Bahçeli, UEFA’nın kararını yanlı ve yanlış olarak değerlendirdi.

Milli Futbol Takımımız oyuncusu Merih Demiral’ın Avusturya’ya attığı gol sonrası bozkurt işareti yapması bazı ülkeleri rahatsız etti.

UEFA DA RAHATSIZ OLDU

Bu rahatsızlığın dış basında yer alması üzerine UEFA harekete geçerek, milli gururumuz Melih Demiral hakkında "uygunsuz davranışlarda bulunduğu” iddiasıyla soruşturma başlattı.

SORUŞTURMAYA TEPKİ

UEFA’nın, Avusturya’ya attığı gol sonrası bozkurt işareti yapan milli futbolcumuz Melih Demiral hakkında soruşturma başlatması tepki topladı. Türk halkından Melih Demiral yalnız değildir sesleri yükselirken, UEFA’ya siyasilerden de tepki gelmeye başladı.

BAHÇELİ: YANLI VE YANLIŞ

Melih Demiral’a sahip çıkan ilk siyasi parti MHP oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, x hesabından yaptığı açıklamada, “Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA’nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır” dedi.

Devlet Bahçeli x hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Dün akşam attığı gol ve oynadığı futbolla milletimizin takdirini ve haklı övgüsünü kazanan Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş, bu suretle farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olmuştur. Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA’nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır. Merih evladımızın fileleri havalandırmasını müteakiben yaptığı Bozkurt işareti Türk milletinin dünyaya mesajı olup UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur. UEFA’nın başlattığı soruşturmayı kınamakla birlikte sahadaki mücadelemizin masa başında heder edilmemesi için herkesin, her insanımızın sağduyulu ve soğukkanlı davranması milli bir zarurettir. Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barış ortamımızı bulandırmak isteyen fırsat düşkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapılmamak ortak sorumluluğumuzdur.”

UEFA NEFRET SUÇU İŞLİYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de, x hesabından yaptığı paylaşımda, UEFA’nın açıkça nefret suçu işlediğini belirterek, bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini istedi.

MHP’li Özdemir paylaşımında şunları kaydetti: “Merih Demiral’ı Avusturya ile oynanan maç sonrasında yaptığı Bozkurt işareti sebebiyle disiplin kuruluna sevkeden UEFA, açıkça nefret suçunu işlemiş ve Türk Milleti’ne yönelik saygısızca tutum takınmıştır.

Bozkurt, Türk Milleti’nin ortak değeri ve sembolüdür. Irkçı tutum takınarak, A Milli Futbol Takımı oyuncumuza karşı UEFA tarafından sergilenen ve kabul edilemez bu davranış, tüm Türkiye’ye karşı yapılmış büyük bir hatadır. UEFA bu yanlışından bir an evvel dönmeli, ırkçı ve faşizan zihniyetle, Türkiye’ye karşı açıktan düşmanlık besleyen unsurları kendi bünyesinden derhal temizlemelidir.”

merih-bozkurt-isareti.jpg

ÖZTÜRK: SORUŞTURMA KABUL EDİLEMEZ

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ise, x hesabından milli oyuncunun bozkurt işareti yaparken ki fotoğrafını paylaşıp “UEFA'nın, EURO 2024 son 16 karşılaşmasında Avusturya'ya karşı attığı gol sonrası Türklüğün asırlardan beri sembolü olan Bozkurt'u yapan Merih Demiral için soruşturma başlatması kabul edilemez. UEFA; tarafsızlığını muhafaza etmesi gereken uluslararası kuruluştur” diye yazdı.

UEFA AKLINI BAŞINA ALMALI

MHP’li Öztürk bir başka paylaşımında da “Uluslararası alandaki Türk ve Türkiye düşmanlarına payandalık yapmaya kalkan UEFA aklını başına almalıdır, kimse Türkiye'yi karşısına almaya kalkmamalıdır. Merih Demiral yalnız değildir 85 milyonluk Türkiye ve 250 milyonluk Türk Dünyası kardeşinin yanındadır” dedi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.